avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonus salarial in concediu crestere copil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonus salarial in concediu crestere copil?

buna ziua,
momentan sunt in concediu de crestere a copilului si am aflat ca firma la care sunt angajata a acordat bonusuri si mariri de salariu pt activitatea din anul 2009.
eu am lucrat 6 luni din 2009 si as dori sa stiu daca am dreptul la bonusul aferent acestei perioade.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 12 Martie 2010
drepturile salariale sunt suspendate pe perioada concediului de crestere copil
Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda în situatia în care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate în perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decât cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale.

Prin urmare, puteti primi acele bonusuri ...
ca "as putea" primi, inteleg, insa, este angajatorul obligat in vreun fel? e un beneficiu de care se bucura toti angajatii firmei.
Dvs ttrebuie sa stiti care sunt conditiile de acordare ale acestor bonusuri ... ele trebuie sa se acorde in baza unei decizii a conducerii , care trebuie sa specifice si conditiile de acordare ale acestor bonusuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu crestere copil IrinaSP IrinaSP Buna ziua, Sunt in concediu crestere copil. Angajatorul isi inchide activitatea in Romania si vrea sa imi acorde un beneficiu(bonus) mai mare de 3400 lei si ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea incasarii indemnizatiei crestere copil cu un venit obtinut pentru anul anterior intrarii in concediu de crestere copil mihaela iorga mihaela iorga Buna ziua.Am intrat in concediu de crestere copil in data de 08.03.2011.Compania la care lucrez ofera un bonus anual , pentru anul precedent-in acest caz 2010, ... (vezi toată discuția)
Bonusari si prime in timpul cic emyno_17 emyno_17 in timpul concediului de crestere copil , mama poate beneficia pe statul de plata de unele prime sau bonusari (gen *8MARTIE sau prima de craciun?). stiu ca se ... (vezi toată discuția)