avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... bonusari si prime in timpul CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

bonusari si prime in timpul CIC

in timpul concediului de crestere copil , mama poate beneficia pe statul de plata de unele prime sau bonusari (gen *8MARTIE sau prima de craciun?). stiu ca se suspenda contractul individual de munca dar legea din 1 iulie 2016 spune ca acum mama poate primi anumite sume in baza contractului colectiv sau individual de munca. la ce se refera daca acesta este suspendat? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 18 Ianuarie 2017
Legea 66/2016 nu reglementeaza asa ceva.

Inca de la adoptarea ei , OUG 111/2010 prevedea ca, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu.

Acest lucru se poate referi la prime, bonusuri etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea cadourilor mamelor aflate in cic popmari popmari Se pot acorda cadouri de Craciun angajatilor, in forma monetara, in limita de 150 lei platibili din fondul salarii anual de 2% în beneficiul copiilor minori ... (vezi toată discuția)
Alte drepturi salariale in perioada ccc vraja79 vraja79 buna ziua am avut CCC in perioada oct 2011 - oct 2013 cand am intrat in concediu am citit pe net ca drepturile prevazute in CCM gen prime pasti-craciun se ... (vezi toată discuția)
Prima de craciun carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am un angajat cu CIM suspendat pt. ingrijire copil - pot sa-i dau cadou de craciun - sub forma unei sume de bani, pt. copil ? Multumesc ! (vezi toată discuția)