avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea cadourilor mamelor aflate in CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea cadourilor mamelor aflate in CIC

Se pot acorda cadouri de Craciun angajatilor, in forma monetara, in limita de 150 lei platibili din fondul salarii anual de 2% în beneficiul copiilor minori ai angajatilor.
Putem sa acordam acest ajutor si mamelor aflate in CIC fara a le afecta indemnizatia primita de la stat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: popmari , utilizator 21:01, 20 Decembrie 2011
1. Iata ce spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art.16
...
(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu.

2. Asadar puteti sa-i acordati cadoul de Craciun sub forma de bani deoarece acesti bani nu sunt obtinuti in urma urma unei activitati efective in unitate.
Multumesc maestre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetele cadou in cic andreea_adomnitei andreea_adomnitei Persoanele aflate in CIC pot beneficia de tic hete cadou? (vezi toată discuția)
Cadou craciun: tichete cadou si bani ContSters73874 ContSters73874 Buna ziua, Unitatea a acordat de Craciun ”cadou” angajatilor [b]in valoare totala de 400 ron / pers[/b]., (total 10 angajati = 4.000 ron), ... (vezi toată discuția)
Prima de craciun carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am un angajat cu CIM suspendat pt. ingrijire copil - pot sa-i dau cadou de craciun - sub forma unei sume de bani, pt. copil ? Multumesc ! (vezi toată discuția)