avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate MARCO002400

Activitate MARCO002400

Răspuns la discuția INTREBARE ACTIUNE EVACUARE
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Deci pe cale de consecinta as putea sa ii fac ordonanta presidintiala prin care sa cer evacuarea ei (sotie supravietuitoare) cat si a fiului ei, motivat de faptul ca ea are casa proprietate dobandita in timpul casatoriei cu primul ei sot?
Răspuns la discuția INTREBARE ACTIUNE EVACUARE
suntem in timpul procesului de partaj. Casa este bunul tatalui meu. Casa este facuta in timpul casatoriei cu mama mea iar dupa divort casa a luat-o tatal meu, deci e bun propriu.
Dupa moartea tatalui meu, in casa a ramas sotia lui si fiul acesteia, care nu este mama mea, tatal meu era recasatorit. Precizez ca el nu a avut copii din a doua casatorie, eu fiind unicul copil. Deja sotia supravietuitoare are mai mult de un an de zile de la deces de cand locuieste acolo in contextul in care ea are casa proprietate.
Care este varianta prin care eu pot sa fac actiune de evacuare a acesteia din casa cat si a fiului ei? si daca exista vreun model de actiune?

Va multumesc
Tatal meu a avut un P..F.A.. Dupa deces eu treuie sa ma judec cu fosta lui sotie care nu este mama mea. Intrebarea mea este: P.F.A.-ul la partaj succesoral este bun propriu sau bun comun. va rog daca ma puteti ajuta sa pot sa ma documentez ca ma apropii de fond si nu stiu nici eu si judecatorul e un copil de 26 de ani.

Multumesc mult

Tatal meu a avut un P..F.A.. Dupa deces eu treuie sa ma judec cu fosta lui sotie care nu este mama mea. Intrebarea mea este: P.F.A.-ul la partaj succesoral este bun propriu sau bun comun. va rog daca ma puteti ajuta sa pot sa ma documentez ca ma apropii de fond si nu stiu nici eu si judecatorul e un copil de 26 de ani.

Multumesc mult
Am si eu o problema la un proces. Trebuie expertizata o suprafata de teren pe care se afla o livada de mar si pe care nu se afla constructii. Instanta mi-a numit pentru a expertiza aceasta suprafata 2 experti in constructii si unu agricol. Cei doi experti care au specialitatea constructii au competenta de a face expertiza pe agricutura, adica sa evalueze plantatia pomicola?

va rog sa ma ajutati cu baza legala in acest sens deoarece am termen joi acum si as vrea sa stiu cum sa fac.

Multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua,

Anul trecut in februarie tatal meu a decedat. El avea un PFA pe care avea un cont in banca cu niste bani si niste utilaje agricole achizitionate prin programul S.A.P.A.R.D..
El era casatorit a doua oara, iar acest PFA era infiintat in timpul celei de-a doua casatorii. Dupa deces am inceput proces de partaj in masa succesorala aflandu-se si acest PFA.
Daca poate cineva sa imi spuna in ce cote se vor imparti bunurile de pe PFA, este considerat bun propriu sau bun comun. Si daca puteti sa imi dati si trimiteri la acte normative in sensul asta.

Va multumesc
Buna

Am o problema in legatura cu o mostenirea unei persoane. Persoana decedata era la o a doua casatorie. Masa succesorala este compusa din casa de locuit construita in timpul primei casatorii, autoturism dobandit in timpul primei casatorii, si un teren agricol in suprafata de 22 ha achizitionat pe persoana fizica. Pe acest teren s-au facut niste investitii in timpul casatoriei a doua.(plantare livada, doua proiecte sapard unul functional altul aprobat si in curs de desfasurare). Investitiile pe teren sunt facute pe Persoana Fizica Autorizata.
La mostenire vine sotia supravietuitoare si fiica defunctului.
Intrebarea mea este cum este prinsa in mostenire Persoana Fizica Autorizata vis a vis de speta prezentata mai sus?