Buna ziua,
Am poprire bancara pentru datorii la finante (TVA, salarii, impozit profit).
Acum o luna am primit in contul de trezorerie o parte din suma, aceasta suma a fost trecuta in contul de executare silita deschis la Trezorerie. Nu am primit stingerea creantelor pentru aceasta suma.
As dori sa stiu care este ordinea de stingere a datoriilor, deoarece cei de la finante mi-au spus ca fiind poprire bancara ordinea de stingere nu este cea de la art.115 (mai intii creantele fiscala principale cu retinere la sursa in ordinea vechimii, celelalte creante fiscale principale in ordinea vechimii lor, datoriile fiscale accesorii....). Ei au stins TVA si impozit pe profit.
buna ziua.
va rog daca puteti sa imi raspundeti la o intrebare/
am avut o datorie la un furnizor de telefonie mobila de 100 lei, din anul 2003.Pina acum nu am fost contactata de nimeni, iar anul acesta am fost sunata de o firma de avocatura, care mi-a adus la cunostinta faptul ca am de plata suma de 6.000 lei, si doreste sa facem o intelegere pentru plata acestei sume.
As dori sa stiu daca in cazul de fata pot invoca termenul de prescriptie extinctiva.
Va multumesc.
Buna ziua
Am fost administrator la o firma cu 2 asociati in perioada 2007-iunie 2009, cind am predat administrarea celuilalt asociat. In aceasta perioada, in contul dividendelor, au fost ridicate din casa (fara acte) anumite sume de bani de catre ambii asociati.
In 2009 nu au fost distribuite dividendele si acele sume de bani au ramas(contabil) in casa.
Dupa ce a preluat administrarea, celalalt asociat a depus la politie o plingere penala, conform art. 272 din legea 31/1990, spunind ca eu as fi luat toti banii.
Domnul agent de la politia economica mi-a comunicat ca imi face incadrarea la fapta pentru delapidare.
As dori sa stiu daca poate face asta, deoarece am citit noul Cod penal, iar la infractiunea de delapidare intra numai functionarii publici, nu si functionarii, asa cum era in trecut.