Exact cum am scris si in primul mesaj... ManPower este firma care m-a angajat.
Mail-ul care l-am primit de la angajator suna in felul urmator:
"Se convoca salariatul Luciana Lefter, in data de 28.08.2012 ora 13:10 la adresa......... in vederea efectuarii cercetarii disciplinare prealabile.
Cercetarea disciplinara prealabila va avea ca obicet savarsirea de catre salariatul Luciana Lefter a urmatoarelor fapte:
a) proasta calitate a serviciilor si/sau a executiei sarcinilor de lucru.
Convocarea a fost emisa in baza art 251 alin. 2 din Codul Muncii.
Neprezentarea salariatului Luciana Lefter la convocarea facuta in aceste conditii da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile, conform art. 261 alin. 3 din Codul Muncii."
Proasta calitate a serviciilor? Eu din asta inteleg ca munca depusa de mine pana acum este egala cu 0. In fiecare luna am iesit in target atat pe calitate cat si pe vanzare si acum vin cu surpriza asta?
Help me!!!
La noi se pare ca orice este posibil... Daca intr-adevar vom fi sanctionati vedem maine ca am fost chemati in "consiliu".
Si daca nu fac cercetari si ne sanctioneaza fara dovezi vom merge mai departe, chiar s la judecata daca este nevoie sa se ajunga pana acolo... Insa speram ca nu!
Buna Ziua. Am si eu la job o situatie putin neplacuta. Eu si colegii mei am fost invocati in consiliu pt tragerea la raspundere pt o asa zisa abatere disciplinara.
Eu lucrez la Vodafone, angajata prin ManPower, pe postul de agent relatii clienti (*222). Vom fi sanctionati prin avertisment scris + taierea a 10% din salariu. Pt ce? Se considera ca am fraudat prin apeluri neeligibile. Apeluri neeligibile se considera Transferul la internet si date, transferul la cei care se ocupa de rezilieri si ofertare, transferul la pers juridice, reclamtiile care se aduc altor colegi, chiar si apelurile care vin din partea colegilor din magazine(acestea se numesc codari). Am iesit cu un procentaj de 53% din 980 de apeluri (iar codari am avut 1034). Consider ca nu este vina noastra ca nu exista un numar la care apelurile respective sa intre direct la agentii care se ocupa de acest tip de solicitari si noi suntem nevoiti sa codam astfel. Noi suntem evaluati de un robotel care suna clientul dupa ce a vb cu noi, iar clientul trebuie sa acorde note. S-a considerat ca am "fentat" (sa zic asa) acel robotel prin astfel de codari (mentionez ca daca suna robotelul pe acele codari notele acordate nu sunt pentru noi, ci pt cei care preiau apelul dupa transferul nostru). Le-am cerut superiorilor sa faca cercetari in vederea acestor codari pt ca eu stiu sigur ca nu am fraudat ci pur si simplu am facut ceea ce am fost invata in trainging sa fac, insa nimeni nu s-a obosit sa faca verificarile necesare. Raportul cu aceste codari neeligibile l-au scos de pe luna iulie, urmand sa ne aplice sanctiunea abia saptamana viitoare. Ceea ce ne deranjeaza este faptul ca noua nu ni s-a spus ca avem target si pe asa ceva, nu am semnat nimic in acest sens si nici in contractul de munca semnat cu ei nu este specificat nimic. Pur si simplu la inceputul lui august am primit un raport din partea Team Leader-ului prin care eram informati ca vom fi sanctionati.
Am facut rost de la un coleg mai vechi de un regulament intern si supriza... nici acolo nu scrie nimic de aceste abateri disciplinare.
Sunt foarte suparata ca dupa ce ca ne da o nimica toata salariu si nu raman cu mare lucru din salariu ca mai fac si naveta, s-au trezit ei acum sa ne taie si din salariu.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Ce as putea sa fac pt a ataca aceasta hotarare? Cum as putea dovedi ca sunt sanctionata pe nedrept atata timp cat nimeni nu ne asculta??
Multumesc,
Luciana Lefter
Oricum nici anul acesta nu mai este ID-ul... Dupa cum am spus sunt studenta la romana-engleza si teoretic m-am inscris la ID(asa scrie pe contractul de studii), dar pe carnetul de student, pe o adeverinta pe care am solicitat-o de la secretariatul facultatii scrie negru pe alb:" studenta litere si stiinte - romana engleza in regim DFR(departament frecventa redusa)" si cursuri avem vinerea, sambata si duminica... Bun... asta nu este o problema... ca nu mi-ar fi greu sa-mi iau si un job si sa pot ajunge si la Bucuresti cand am cursuri... Problema este ca nu imi permit sa stau in Bucuresti pentru a urma cursurile la ZI. Intrebarea mea era alta. Are acceasi valoare ca si cea la ZI? Pot profesa meseria de avocat dupa finalizarea studiilor la fel ca si cei de la ZI? Sau pot face practica la fel ca ei?
Buna ziua! Am o problema care ma macina de foarte mult timp. Imi doresc din tot sufletul sa devin avocata, dar situatia financiara nu imi permite sa urmez facultate in regim la ZI. In momentul de fata, urmez o facultate de romana-engleza, care va spun sincer nu ma incanta deloc. Ceea ce imi doresc este sa devin avocata. Problema mare este ca la noi in Ploiesti nu este o facultate unde pot urma dreptul la zi. Cea mai apropiata este la Bucuresti si nu imi permit o chirie si cu atat mai putin sa ma intretin in Bucuresti. Am asistat la mai multe procese publice la Tribunalul din Ploiesti pentru a vedea daca imi place si ma caracterizeaza cu adevarat aceasta meserie. Iar rezultatul care l-am obtinut dupa aceste experinte, a fost chiar unul foarte bun, adica imi place foarte mult si in acelasi timp imi doresc foarte mult sa devina vocata. Intrebarea mea este, daca as urma dreptul in regim Invatamant la Distanta sau Frecventa Redusa, am aceleasi drepturi ca si cei de la ZI? Adica, dupa finalizarea studiilor pot profesa ca avocata, iar pe parcursul cursurilor pot face practica? V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un raspuns.
inca nu am solicitat recalcularea. dosarul se afla inca la politie. in ce faza a cercetarilor se cere recalcularea? probele s-au recoltat fara a se folosi alcool.
diana ramona a scris:
Este vorba despre art 18 ind 1 Cod pen .
In baza acestuia se dispune scoaterea de sub urmarire penala si se aplica amenda administrativa , in limitele art 91 cod pen .
Sanse aveti . Depinde si de recalcularea alcoolemiei precum si de circumstantele personale .
si care este "traseul" pe care il va urma dosarul pana la solutionare?
cui, cum, in ce conditii si in ce faza a cercetarii se aplica art 181 cu 1?ce sanse am cu 1 la prima proba si 0,8 la a doua sa beneficiez de prevederile acestui art?
diana ramona a scris:
Timpul in care se realizeaza efectul maxim este influentat de multi factori , atat biologici , functionali ( capacitate de metabolizare , daca s-a interpus pe parcursul ingerarii unor alimente , etc ) . Ca regula generala , concentratia maxima este dupa aproximativ 45-60 min .
Dar cand se bea constant ,continuat ... concentratia creste intrucat organismul metabolizeaza aproximativ doar 8 g alcool/ora .
Anularea permisului de conducere nu se dispune prin hotararea judecatoreasca ci se dispune de catre seful politiei rutiere , dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare .
La aceasta valoare din speta data , are sanse ca nici sa nu ajunga in fata instantei ci sa i se aplice o amenda administrativa .
cu tot respectul va intreb ce inseamna "seful politiei rutiere". de fapt voiam sa va intreb cine este persoana care ne va decide "soarta": agentul constatator sau o alta persoana?