avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Activitate emkegl

Activitate emkegl

La ppunctul 4 m-am lamurit, am primit deja un raspuns.
G David a scris:

Legea nr 95/2006, art. 259 (7) prevede ca ,,Persoanele care au obligatia de a se asigura si nu pot dovedi plata contributiei sunt obligate, pentru a obtine calitatea de asigurat:
a) sa achite contributia legala lunara pe ultimele 6 luni, daca nu au realizat venituri impozabile pe perioada termenelor de prescriptie privind obligatiile fiscale, calculata la salariul minim brut pe tara in vigoare la data platii, calculandu-se majorari de intarziere,,;

MUltumesc mult. In legatura cu Intreprindere Individuala ma puteti ajuta ?
Eu n-am avut nici pfa nimic in ultimii 4 ani si tot mi-au cerut sa platesc 6 luni retroactiv. Ce i drept inca n-am platit, am plecat ca sa ma mai informez putin. E legal?
Buna ziua.
Am inteles ca nu pot sa fiu angajata la propriul I.I.. Eu nu lucrez, anul asta am terminat facultatea. Am infintat I.I. ul ca sa pot sa-mi platesc contributiile pt ca in viitor vrem sa avem un copilas si ar fii bine sa primim indemnizatia pentru cresterea copilului. Am cateva intrebari:
1. Cat e suma minima care se doate declara in declaratia de venit estimat ? ( mentionez c nu intentionez sa am activitate. Insa mi-au zis c trebuie sa am venit pt ca in viitor sa pot sa primesc indemnizatie.)
2. Cand trebuie platite cele 16 % pentru venitul estimat ?
3. E nevoie sa fiu angajat undeva ca sa primesc indemnizatia, sau e de ajuns daca platesc contributtiile ca titular I.I.
4. La CNAS Harghita mi-au spus ca trebuie sa platesc 6 luni retroactiv la sanatate. NU inteleg de ce, daca din momentul infintarii I.I ului semnez un contract cu ei.
Multumesc.
buna seara. De un timp un numar tot ne scrie mesaje si pe nr-ul sotului meu si pe a mea, spunana ca e amanta sotului. Sigur sotul neaga, si eu stiu ca nu are nici o legatura cu ceeace se scrie in mesajele aceea. Eu cred ca e cineva care ne cunoaste pe amandoi, ca stie cand si ce sa scrie sa ne faca sa ne certa. Situatia asta este continuua de o vreme si nu mai stiim cum sa punem punct.
La ce institutie putem sa ne ducem ca hartueriile sa se termina si sa aflam cine ne vrea atat de mult rau?
Putem sa dam persoana in judecata daca aflam cine este ?
Multumesc.
P.S. Stiim, numarul, nu ne scrie de pe nr ascuns. Si de vreo doua trei ori am si vorbit cu ea.. Va rog sa ma ajutati.