avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Activitate marysab

Activitate marysab

Buna ziua,am un pasaport expirat din oct 2003.Vreau sa imi fac unul nou.Este necesar sa-l predau pe cel vechi?Pot sa ma adresez Punctului de lucru din str. Olari nr. 19, sector 2 sau este trebuie sa merg la sediul din str. Nicolae Iorga nr. 27, sector 1? Multumesc
Răspuns la discuția Refuz acord CI
multumesc mult pt raspuns...cu CI provizorie pot solicita eliberarea unui pasaport?
Răspuns la discuția Refuz acord CI
CI provizorie se poate elibera daca din toate actele necesare pt CI lipseste cert de casatorie in original(exista doar copie)+prezenta proprietarului? Ce este cu Anexa 14? Este deajuns sa vina politistul si sa constate ca sotia locuieste la adresa din CI expirata? Pana la urma care e diferenta intre actele ce trebuiesc prezentate pt CI si CI provizorie??
Discuție Refuz acord CI
Ce trebuie facut in cazul in care sotul (proprietar- avans inaintea casatoriei) paraseste locuinta de cca 4 ani,sotiei(care locuieste in continuare in apartament - timp in care a platit toate obligatiile legate de impozite,intretinere etc) ii expira CI si se loveste de refuzul sotului de a isi da acordul de luare in spatiu? Ce trebuie sa faca sotia pentru a obtine o CI valabila?
In cazul in care pt. un apartament se plateste un avans inainte de casatorie dupa care se achita in totalitate de catre ambii soti (dupa casatorie) indreptateste ,in caz de divort,pe cel care a dat avansul sa dea afara pe celalalt,cu tot cu copil?
Răspuns la discuția modificare act de proprietate
Dar de ce doriti sa faceti asta? (oricat de deplasata vi s-ar parea intrebarea, un avocat e dator sa intrebe, ca sa se asigure ca ...stiti ce faceti. Pentru ca, in lipsa detaliilor, mie mi se pare ca va pregatiti sa va bateti cuie-n talpa si vreti sa va mai dam si un "branci de ajutor" pentru asta).

Se ivesc tot felul de glume,pe un ton mai serios sau mai glumet, cum ca sunt proprietara si daca ma supar ii dau afara din casa...avem 26 ani de casnicie si un fiu de 21ani si m-am gandit ca asa ar fi mai corect,sa figuram toti trei sau macar sa-l intoduc pe baiat.Este un apartament cu trei camere si oricum vrem sa-l lasam baiatului cand se va casatori ....Este o idee chiar atat de proasta??? Am act de proprietate deoarece avansul l-am dat inainte de a ma casatorii,dar dupa aceea a contribuit si sotul la plata ratelor pana in momentul achitarii integrale.Deci,daca ar fi sa se intample ceva rau cred ca si el ar avea dreptul la o anumita cota....sau gresesc? de aceea as fi vrut sa fie si pe numele copilului(pana la urma tot lui ii va ramane casa...)
Cum trebuie sa procedez pentru a schimba actul de proprietate al apartamentului in sensul ca as dori sa introduc si sotul si copilul(major - 21 ani)? Unde si cu ce acte ar trebui sa ma prezint? Ce taxe se platesc?
Discuție tichete Paste
Un articol din regulamentul intern si contractul colectiv de munca spune:
"in cazul acordarii de tichete cadou,conditia de vechime este de minimum 3 luni vechime neintrerupta in companie.Tichetele nu se acorda angajatilor care la data efectuarii verificarilor dreptului de acordare(inceputul lunii respective)nu sunt activi sau sunt absenti nemotivati"
INTREBARE:lucrez de 8 ani in companie,pe data de 16.03.2010 am primit decizia de suspendare iar pe 29.03.2010 decizia de concediere disciplinara.(fapt pe care il voi contesta in instanta).Am dreptul sa primesc si eu aceste tichete(ele se impart deja in magazin)?

ce reguli referitoare la comisia de disciplina se aplica pt srl-uri? aceleasi cu cele din legea 1344?
Discuție HG 1344/2007
HG 1344/2007 este valabila doar in cazul functionarilor publici sau se aplica si in cazul societatilor private?