"Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a intimatei, invocată din oficiu. Respinge contestaţia formulată de contestatoare ca fiind promovată împotriva unei persoane rămase fără capacitate procesuală de folosinţă."
Raportul de munca s-a incheiat cu articolul 55 lit b fara sa aiba cererea mea pentru acest lucru si da societatea a fost radiata din registrul comertului .
Buna ziua. Am si eu o mare nelamurire cum se poate ca cineva sa inchida o firma atata timp cat are un proces in instanta , si cine trebuie sa se sesizeze in cazul in care administratorul firmei cere in instanta o amanare pentru a solutiona problema pe cale amiabila ( dupa ce a refuzat sa se prezinte la mediator) iar la urmatoarea infatisare s-a prezentat cu dovada ca societatea a fost desfintata. Dupa mintea mea acest administrator a mintit o institutie a statului , o instanta judecatoreasca , iar eu ca si persoana cu venituri modeste nu-mi permit sa deschid un nou proces . Ce pot sa fac in acest caz , cu cine sa ma cert? Am ramas si fara anularea deciziei si fara sa imi recuperez cheltuielile de judecata. In cazul acesta legile sunt facute doar pentru cei care au bani mai multi ? Va multumesc daca aveti vreun sfat si pentru mine !
Am primit instintarea de preaviz pentru 15 zile si mi s-a spus sa nu vin la munca in acest timp pentru ca nu mai este nevoie de mine, dar nici banii sa nu-i cer . Eu am facut plangere la ITM si dupa 30 de zile ancheta este inca in desfasurare...... Pot sa-i dau in udecata si in cat timp ?
Multumesc.
Tocmai aici este problema ca ma obliga odata cu cererea de revenire sa fac si o cerere de incetatre.Eu vreau sa stiu de fapt daca pot sa fac o plangere la fortele de munca dar sa intru in somaj, pentru ca nu voi avea viata buna daca ii oblig sa ma primeasca asa cum am dreptul.
In aprilie 2010 ar trebui sa reincep munca dupa concediul de crestere copil, insa patronul firmei la care am lucrat imi spune ca nu mai are nevoie de oamei ca este criza. Am cautat in Codul Muncii pe net si am inteles ca sunt obligati sa ma primeasca pe postul pe care am lucrat, insa de la departamentul personal mi s-a spus ca nu este adevarat si ca odata cu cererea de incetare a concediului de crestere copil sunt obligata sa semnez si cererea de incetare a activitatii.Am lucrat ca operator calculator , iar in momentul inceperii concediului de maternitate eram 6 angajate, acum mai sunt doar 4. Dupa plecarea mea a angajat alta persoana pe perioada nedeterminata care a plecat dupa scurt timp. Ce pot sa fac in acest caz? Pot sa depun o plangere la fortele de munca iar apoi sa ma cer in somaj?(pentru ca sunt convinsa ca daca ma intorc acolo ma vor trata in asa fel incat nu am sa mai rezist ). Mentionez ca dupa mine mai sunt doua fete ce vor sa se intoarca la lucru dupa concediul de maternitate, iar lipsa reactiei din partea mea ii va incuraja sa se comporte la fel si cu celelalte colege ale mele. Multumesc