Buna ziua. Am si eu o mare nelamurire cum se poate ca cineva sa inchida o firma atata timp cat are un proces in instanta , si cine trebuie sa se sesizeze in cazul in care administratorul firmei cere in instanta o amanare pentru a solutiona problema pe cale amiabila ( dupa ce a refuzat sa se prezinte la mediator) iar la urmatoarea infatisare s-a prezentat cu dovada ca societatea a fost desfintata. Dupa mintea mea acest administrator a mintit o institutie a statului , o instanta judecatoreasca , iar eu ca si persoana cu venituri modeste nu-mi permit sa deschid un nou proces . Ce pot sa fac in acest caz , cu cine sa ma cert? Am ramas si fara anularea deciziei si fara sa imi recuperez cheltuielile de judecata. In cazul acesta legile sunt facute doar pentru cei care au bani mai multi ? Va multumesc daca aveti vreun sfat si pentru mine !
Raportul de munca s-a incheiat cu articolul 55 lit b fara sa aiba cererea mea pentru acest lucru si da societatea a fost radiata din registrul comertului .
"Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a intimatei, invocată din oficiu. Respinge contestaţia formulată de contestatoare ca fiind promovată împotriva unei persoane rămase fără capacitate procesuală de folosinţă."
In acest caz, nu prea mai aveti cu cine sa va judecati.
Probabil puteti sa angajati raspunderea juridica a administratorului /lichidatorului judiciar.
Răspunderea delictuală este reglementată de art. 1349 C.civ., care prevede la alineatul (1) că „Orice persoană are indatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor personae”, iar alin. (2) al aceluiaşi articol prevede că “Cel care, avand discernămant, incalcă această indatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral”.
Potrivit art.36 din Legea nr.85/2006 „de la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale”.
Acest text conţine o normă imperativă, de ordine publică, ce are drept scop concentrarea tuturor litigiilor având ca obiect averea debitorului în competenţa exclusivă a judecătorului – sindic. El vizează toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare fără a face distincţie în funcţie de data înregistrării acţiunii, respectiv dacă acţiunile au fost înregistrate înainte sau după deschiderea procedurii insolvenţei.
Daune morale
tzuku51
Ce conditii trebuie sa indeplinesc si in baza carui articol de lege pot solicita in instanta daume morale prntru calomnie?
Va multumesc. (vezi toată discuția)