avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Activitate voinea_daniel

Activitate voinea_daniel

Mai exista vreo cale prin care putem ataca aceasta decizie??
Din pacate eu sunt de partea celor care trebuie sa platesca, adica sora mamei trebuie sa platesca accesta suma, dar acesta este pensionara, pensia este undeva la 700 de ron, iar probleme astea au aparut dupa moartea unchiului.
Hotararea a fost luata la Curtea de apel, ca fiind definitiva si irevocabila.
Valoarea apartamentului pe piata s-a redus cu 50 %, iar suma fixata de instanta in momentul asta inseamna undeva la 90% din valoarea apartamentului.
Din punctul meu de vedere, noi incercam sa lungim cat mai mult cu putinta momentul in care trebuie sa se faca aceasta plata..
Oare mai exista cai de a ataca aceasta hotarare???
Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema...si anume : s-a sfarsit procesul in urma cariua trebuia sa se stabileasca dreptul la mostenire dupa o persoana, instanta a hotarat ca fiica acestuia din prima casatorie sa primeasca 3 parti dintr-un apartament, iar sotia din a doua casatorie sa primeasca o parte, desi apartamentul a fost achitat impreuna cu cea de-a doua sotie. Din valoarea apartamentului au fost achitate primele doua rate in prima casatorie, a urmat divortul si urmatoarele rate au fost achitate cu cea de-a doua sotie. Instanta hotarand ca primei sotii nu ii revine nimic dar fiicei din prima casatorii ii revine 3 parti. Pana aici "interpretabil"...dar tot instanta a stabilit valoarea cu care trebuia despagubita fiica, urmand ca apartamentul sa ramana celei de-a doua sotii, dupa ce achita suma fixata de instanta.
Problema este ca instanta nu a fixat data pana cand trebuie platita acea sulta.
Exista oare un termen stabilit prin lege??
Va multumesc pentru raspunsuri, si as mai avea o intrebare. Exista o limita de timp in care se poate face acea contestare in anulare? O zi buna
Buna ziua! Avem o decizie a curtii de apel Bucuresti prin care nu se admite recursul impotriva unei decizii civile. Acestea decizie a curtii de apel este irevocabila. Unde se mai poate ataca decizia initiala??
Va multumesc
Revin din nou cu cateva date in plus despre problema. Astazi am discutat cu persoana in cauza referitor la proces. Aceasta mi-a comunicat ca i-a fost stabilita cota din apartament in bani si nu in procente (cum cred eu ca ar fi normal ) din valoarea acestuia. Este normal acest lucru?
Maine merg cu dansa la tribunal sa facem fotocopia dupa dosar si apoi vedem ce este de facut.
Isi poate exprima cineva o parere dupa ce il avem? Ne puteti ajuta cumva cu un sfat?
Aici intervine problema, persoana in cauza nu doreste sa fie insotita de avocatul dansei, doreste sa verifice singura, eventual cu fotocopiile facute de la dosar sa merga sa ceara un sfat si in alta parte. Am omis sa precizez ca procesul dureaza din anul 2005.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Doamna in cauza trebuie sa fie insotita de avocat in momentul in care merge la tribunal sa faca fotocopii ale dosarului, sau poate merge singura.
Unde anume ar trebui sa se adreseze pentru a vedea dosarul?
Buna ziua. Sunt interesat de posibilitatea accesarii dosarului care se afla in judecata
la Tribunaul Bucuresti. Mentionez ca nu am cunostinte in domeniu, nu mai m-am confruntat cu probleme de genul asta. As dori sa pot vedea, presupun ca in arhiva sau undeva se poate consulta dosarul, nu doar in ziua infatisarii. Va spun acest lucru deoarece avocatul care reprezinta persoana in cauza dupa fiecare infatisare percepe o taxa detul de costisitoare pentru cel ce il reprezinta. Procesul in sine se desfasoara pentru o mostenire. Fiica vitrega a acestei persoana isi cere dreptul de mostenire de pe urma tatului ce a fost casatorit cu persoana despre care va vorbesc. Apartamentul a fost achizitionat de cei doi soti de la institutia la care au lucrat in rate. Prima rata a fost achitata de sot, apoi de amandoi, presupn eu ca in urma casatorie celor doi. In final apartamentul a fost achitat intergral de cei doi. Sotul a decedat , iar in urma unei hotarari judecatoresti apartamentul i-a revenit doameni.
Acum fiica isi cere dreptul la mostenire de pe urma tatalui.(Fiica este copilul rezultat in urma unei casatorii anterioare a acestuia). Urmeaza a doua intrebare a mea, ce parte ii poate reveni accesteia in urma mostenirii??, deoarece apartamentul este evaluat ca poate fi vandut cu suma minima de 64000 euro, iar astazi valoarea lui nu depaseste acesta suma.Avocatul ii spune ca ar trebui sa ii plateasca fiicei vitrege aproximativ 40000 euro. Avand situatia in cauza, am dori sa vedem personal dosarul, si daca mai putem salva ceva din acesta situatia pentru ca doamna sa nu fie obligata sa vanda apartamentul si sa ramana pe strazi.