avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instanta a hotarat suma de plata dar nu a fixat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instanta a hotarat suma de plata dar nu a fixat un termen??!!!

Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema...si anume : s-a sfarsit procesul in urma cariua trebuia sa se stabileasca dreptul la mostenire dupa o persoana, instanta a hotarat ca fiica acestuia din prima casatorie sa primeasca 3 parti dintr-un apartament, iar sotia din a doua casatorie sa primeasca o parte, desi apartamentul a fost achitat impreuna cu cea de-a doua sotie. Din valoarea apartamentului au fost achitate primele doua rate in prima casatorie, a urmat divortul si urmatoarele rate au fost achitate cu cea de-a doua sotie. Instanta hotarand ca primei sotii nu ii revine nimic dar fiicei din prima casatorii ii revine 3 parti. Pana aici "interpretabil"...dar tot instanta a stabilit valoarea cu care trebuia despagubita fiica, urmand ca apartamentul sa ramana celei de-a doua sotii, dupa ce achita suma fixata de instanta.
Problema este ca instanta nu a fixat data pana cand trebuie platita acea sulta.
Exista oare un termen stabilit prin lege??
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 22:56, 28 August 2010
Legea spune ca in termen rezonabil sa achite sulta,dar daca instanta nu s-a pronuntat cu privire la acest aspect...Daca mai sunteti in termen legal atacati cu recurs sentinta si cereti instantei superioare sa fixeze termen pt.plata sultei.Daca nu mai sunteti in termen,sentinta ramanand definitiva si irevocabila,o investiti cu formula executorie,depuneti cerere de executare silita la executorul judecatoresc si incepeti de indata executarea silita.

andymaurul
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
andymaurul, utilizator
Din pacate eu sunt de partea celor care trebuie sa platesca, adica sora mamei trebuie sa platesca accesta suma, dar acesta este pensionara, pensia este undeva la 700 de ron, iar probleme astea au aparut dupa moartea unchiului.
Hotararea a fost luata la Curtea de apel, ca fiind definitiva si irevocabila.
Valoarea apartamentului pe piata s-a redus cu 50 %, iar suma fixata de instanta in momentul asta inseamna undeva la 90% din valoarea apartamentului.
Din punctul meu de vedere, noi incercam sa lungim cat mai mult cu putinta momentul in care trebuie sa se faca aceasta plata..
Oare mai exista cai de a ataca aceasta hotarare???
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
voinea_daniel, utilizator
Pentru a nu incepe executarea silita,achitati lunar o suma de bani in contul datoriei.Este in favoarea dvs.ca nu s-a hotarat un termen pt.sulta.

andymaurul
Mai exista vreo cale prin care putem ataca aceasta decizie??
Caile de atac extraordinare.

andymaurul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune norocel_bab norocel_bab 23/03/2011 Admite cererea Solutie: Admite cererea. Constată că masa bunurilor comune dobândite de părţi în timpul căsătoriei este alcătuită din ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa recasatorie adina grecu adina grecu Am divortat acum un an si nu am reusit inca sa facem partajul.Anul care vine as vrea sa ma recasatoresc insa nu stiu daca facem partajul dupa, bunurile ... (vezi toată discuția)
Sunt disperată. am nevoie de un sfat legat de divorț, vă rog eleonora2 eleonora2 Buna dimineata. Am 49 ani si viata mea de familie a ajuns un cosmar. As dori sa divortez. Nu am copii minori in intretinere. Cei pe care ii am sunt majori. ... (vezi toată discuția)