23/03/2011 Admite cererea
Solutie: Admite cererea. Constată că masa bunurilor comune dobândite de părţi în timpul căsătoriei este alcătuită din imobil-apartament compus din 2 camere şi dependinţe, identificat prin raportul de expertiză tehnică judiciară întocmit în cauză de expert ......, care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Constată că la dobândirea bunului comun reclamantul are o contribuţie de 75% şi pârâta de 25%. Dispune încetarea stării de codevălmăşie, atribuie reclamantului apartamentul în valoare de 69.485 lei şi îl obligă să plătească pârâtei suma de 17.317 lei, reprezentând contravaloarea cotei părţi din dreptul de proprietate ce i se cuvine(respectiv 25%).
In cit timp ramine sentinta definitiva?Cm trebue sa achit suma avind in vedere ca in sentinta nu e mentionat acest aspect si foste sotie este plecata din tara?Ce trebue sa fac in continuare?
sentinta ramane definitiva in 15 zile de la data cand vi se comunica la domiciliu daca nu se exercita cale de atac. trebuie sa mergeti la arhiva judecatoriei sa legallizati sentinta cu mentiunea definitiva si irevocabila si sa o investiti cu titlul executoriu. daca instanta nu a precizat termenul in care trebuie sa achitati sulta atunci va prevalati de termenul de 3 de prescriptie. in acest interval sunteti obligat sa achitati sulta.
Dupa redactare hotararea se comunica partilor, iar de la comunicare curge termenul de apel de 15 zile .
Daca niciuna dintre parti nu formuleaza apel impotriva sentintei instantei de fond, hotararea va ramane definitiva si irevocabila si puteti solicita legalizarea acesteia cu aceasta mentiune.
In principiu hotararea poate fi executata de catre fosta sotie in termen de 3 ani de la data ramanerii defintive si irevocabile a hotararii, insa pentru a preintampina costuri suplimentare ( pe care dvs. le veti suporta ) daca executarea silita va fi initiata de fosta sotie, puteti consemna suma datorata la CEC pe numele si la dispozitia acesteia prin intermediul unui executor judecatoresc.