avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune

23/03/2011 Admite cererea
Solutie: Admite cererea. Constată că masa bunurilor comune dobândite de părţi în timpul căsătoriei este alcătuită din imobil-apartament compus din 2 camere şi dependinţe, identificat prin raportul de expertiză tehnică judiciară întocmit în cauză de expert ......, care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Constată că la dobândirea bunului comun reclamantul are o contribuţie de 75% şi pârâta de 25%. Dispune încetarea stării de codevălmăşie, atribuie reclamantului apartamentul în valoare de 69.485 lei şi îl obligă să plătească pârâtei suma de 17.317 lei, reprezentând contravaloarea cotei părţi din dreptul de proprietate ce i se cuvine(respectiv 25%).
In cit timp ramine sentinta definitiva?Cm trebue sa achit suma avind in vedere ca in sentinta nu e mentionat acest aspect si foste sotie este plecata din tara?Ce trebue sa fac in continuare?
sentinta ramane definitiva in 15 zile de la data cand vi se comunica la domiciliu daca nu se exercita cale de atac. trebuie sa mergeti la arhiva judecatoriei sa legallizati sentinta cu mentiunea definitiva si irevocabila si sa o investiti cu titlul executoriu. daca instanta nu a precizat termenul in care trebuie sa achitati sulta atunci va prevalati de termenul de 3 de prescriptie. in acest interval sunteti obligat sa achitati sulta.
Multumesc pentru informatie. Dar nu am inteles va prevalati de termenul de 3 de prescriptie.

Dupa redactare hotararea se comunica partilor, iar de la comunicare curge termenul de apel de 15 zile .
Daca niciuna dintre parti nu formuleaza apel impotriva sentintei instantei de fond, hotararea va ramane definitiva si irevocabila si puteti solicita legalizarea acesteia cu aceasta mentiune.
In principiu hotararea poate fi executata de catre fosta sotie in termen de 3 ani de la data ramanerii defintive si irevocabile a hotararii, insa pentru a preintampina costuri suplimentare ( pe care dvs. le veti suporta ) daca executarea silita va fi initiata de fosta sotie, puteti consemna suma datorata la CEC pe numele si la dispozitia acesteia prin intermediul unui executor judecatoresc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
adica aveti posibilitatea ca in termen de 3 sa achitati sulta si nu intr-un interval mai scurt daca instanta nu a precizat in hotarare acest lucru.
inca o data multumesc ptr. ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata sultei catre fostul sot petrica hrimiuc petrica hrimiuc În primul rand doresc sa multumesc celor care mi-au raspuns la intrebarile si spetele pe care le-am supus dezbaterii şi celor care mi-au vizualizat ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort irevocabila msmv2 msmv2 Buna ziua, am o nelamurire va rog sa ma ajutati. In urma unui proces cu fostul meu sot hotararea mea judecatoreasca a ramas irevocabila si al fostului meu ... (vezi toată discuția)
Conditiile de prescriere a sultei si stergera ei din cartea funciara eugen43 eugen43 Buna ziua Va rog sa ma informati care sunt conditiile de prescriere a unei sulte si ce trebuie fact pentru stergerea acesteia din cartea funciara tinand cont ... (vezi toată discuția)