avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa recasatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa recasatorie

Am divortat acum un an si nu am reusit inca sa facem partajul.Anul care vine as vrea sa ma recasatoresc insa nu stiu daca facem partajul dupa, bunurile partajate din prima casatorie devin bunuri comune cu cel de-al doilea sot.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 10:23, 12 Decembrie 2009
Bunurile dobandite de oricare dintre soti inainte de casatorie sun bunuri proprii. O solutie pentru a nu lungi partajarea bunurilor comune cu primul sot ar fi sa impartiti bunurile de comun acord, incheiati o tranzactie cu acesta si o prezentati instantei la prima infatisare. Se rezolva frumos si elegant.
Divortul este finalizat de un an de zile,dar nu reusim sa cadem de comun acord asupra impartirii bunurilor.Avem si un copil de 7 ani care mii-a fost incvredintat mie definitiv si irevocabil.As vrea sa mai adaug ca tot ce avem de impartit au fost dobandite in timpul casatoriei,ca eu cu cel mic am plecat din casa dupa divort si casa este l avnzare pentru ca ma repet nu reusesc sa gasesc o cale de mijloc sa fie bine.Nu ii convibe nimic si nici nu prea vreau sa il aduc in instanta cu forta ca apoui sa ajunga casa la licitatie.Chiar am o dilema
buna ziua!
aceste bunuri fie ca le partajati in timpul casatoriei cu noul sot, fie inainte de incheierea acestei casatorii sunt bunuri proprii.
buna ziua, d'na av, ioana_cristea
am fost in proces de partaj cu fostul meu sot.acesta s'a incheiat,eu raman in imobil cu cei doi copii iar lui urmand a'i plati o sulta reprezentand 20% din valoarea apartamentului adica 8800 euro.
nu am de unde sa platesc aceasta suma colosala, nu pot obtine nici credit la banca.
as vrea sa stiu, in cazul in care apartamentul va fi scos la licitatie, lui ii revin 20% din valoarea cu care se va vinde in licitatie sau 20%=8800 euro pe care i'a stabilit instanta
va multumesc mult
cu respect SP
buna ziua!
aceasta sulta se inscrie in CF a imobilului si se mai numeste si privilegiul copartasului.
sulta este datorata in principiu de la data ramanerii definitive a hot de partaj, afara de cazul in care nu se stab de catre parti un alt termen.
daca se ajunge la executrea silita, atunci va trebui sa ii se platesca sulta in cuantum de 8800 E.

Alte discuții în legătură

Nu pot plati sulta - ce se va intampla? spiridon vasilica spiridon vasilica Am terminat cu procesul de partaj,a trecut si perioada de apel, zilele trec cu repeziciune iar eu nu am de unde plati ,fostului sot ,sulta in proportie de 20% ... (vezi toată discuția)
Birocratie partaj... loanabelciu loanabelciu Dupa obtinerea hotararii de partaj ce anume trebuie facut daca vreau sa raman eu cu apartamentul si sa-i platesc o sulta fostului sot...trebuie mers la ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)