avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum putem contesta o decizie a curtii de apel?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum putem contesta o decizie a curtii de apel?

Buna ziua! Avem o decizie a curtii de apel Bucuresti prin care nu se admite recursul impotriva unei decizii civile. Acestea decizie a curtii de apel este irevocabila. Unde se mai poate ataca decizia initiala??
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 16:06, 19 Aprilie 2010
Nu se mai poate ataca decat pe o cale extraordinara de atac, contestatie in anulare sau revizuire.
in baza art 317 cpc---contestare in anulare obisnuita si art 318 contestare in anulare speciala---- strict daca te incadrezi si art 322cpc care se poate face ptr 9 motive strict limitate de lege
Va multumesc pentru raspunsuri, si as mai avea o intrebare. Exista o limita de timp in care se poate face acea contestare in anulare? O zi buna
Contestatia se poate face oricand inainte de inceputul executarii silite, iar in timpul ei, pana la implinirea termenului stabilit la Art. 401 alin. 1 lit. b) sau c)C.proc.civ.
Impotriva hotararilor irevocabile care nu se aduc la indeplinire pe cale de executare silita, contestatia poate fi introdusa in termen de 15 zile de la data cand contestatorul a luat cunostinta de hotarare, dar nu mai tarziu de un an de la data cand hotararea a ramas irevocabila.
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
luiza2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt conditiile pentru a putea exercita caile de atac extraordinare? ContSters88476 ContSters88476 In contencios, am pierdut la tribunal si la curtea de apel, dar am inteles ca as putea exercita ceva cai extraordinare de atac inainte de a apela la CEDO. ... (vezi toată discuția)
Pot sa inaintez o cerere de revizuire inaltei curti de casatie si justitie? mihami mihami Intr-un dosar la contencios am castigat la Tribunal, insa la Curtea de Apel am pierdut, pe \"motiv\" ca am solicitat anularea unei decizii tardiv, pe ... (vezi toată discuția)
Revizuire recurs! mai poate urma si altceva? Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, De curand, am trecut si prin etapa revizuirii deciziei din recurs, ceruta evident de catre partea care a pierdut pina acum si fondul si recursul, ... (vezi toată discuția)