avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revizuire recurs! Mai poate urma si altceva?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revizuire recurs! Mai poate urma si altceva?

Buna ziua,

De curand, am trecut si prin etapa revizuirii deciziei din recurs, ceruta evident de catre partea care a pierdut pina acum si fondul si recursul, adica fostul meu angajator pe care l-am chemat in instanta in 2010, contestand decizia acestuia de concediere.

Am reusit sa trec cu bine si de revizuirea recursului, Curtea de Apel mi-a dat si de data aceasta dreptate, solutie: Respinge cererea de revizuire, ca inadmisibilă. Obligă revizuienta la 500 lei cheltuieli de judecată către intimat. Irevocabilă.

Intrebarea mea:

Rog frumos, cine poate sa-mi spuna, mai exista si o alta cale de atac pe care ar putea sa o foloseasca fostul meu angajator?

Multumesc anticipat celor care imi vor putea da un raspuns in aceasta privinta,

Adrian Lazarescu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 31 August 2011
Nu mai poate folosi decit alta cale de atac extraordinara:contestatia in anulare sau la executare insa numnai daca ar avea moptive temeinici, in rest executati hotarirea
Singura cale de atac pe care o mai poate folosi este contestatia in anulare .. aceasta se exercita pentru motivele si in termenele expres prevazute de Codul de procedura civila.

Potrivit art.318 alin.1 C.proc.civ. , hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu contesta?ie cand dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale sau cand instanta, respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.

Pentru exercitarea contestatiei in anulare, legea nu stabileste un termen fix. Termenul aplicabil difera dua? cum hotararea care se ataca este sau nu susceptibila de executare silita .
Contestatia se poate face oricand inainte de inceputul executarii silite, iar in timpul ei, pana la implinirea termenului stabilit la art.401 alin.1 lit.b sau c C.proc.civ.. Impotriva hotararilor irevocabile care nu se aduc la indeplinire pe cale de executare silita, contestatia poate fi introdusa in termen de 15 zile de la data cand contestatorul a luat cunostinta de hotarare, dar nu mai tarziu de un an de la data cand hotararea a ramas irevocabila.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare ada92 ada92 Buna ziua. As dori sa stiu care este termenul de a declara contestatie in anulare. In 29 oct. s-a pronuntat instanta, dar decizia motivata apare dupa 30 de ... (vezi toată discuția)
Cai de atac leusan leusan Cate cai de atac se pot exercita int-un proces civil, (anulare pr verbal de contraventie).? (vezi toată discuția)
Exceptie in recurs calandrino calandrino Daca in recurs am depus o intampinare prin care am invocat lipsa de interes si a capacitatii procesual actuve, iar i[b]nstanta prin hotarare a admis ... (vezi toată discuția)