Daca in recurs am depus o intampinare prin care am invocat lipsa de interes si a capacitatii procesual actuve, iar instanta prin hotarare a admis recusul, fara insa a se pronunta in ceea ce priveste exceptiile expuse, mai am vreo cale de atac impotriva lor? Va multumesc!
Pentru situația arătată puteți formula o contestație în anulare.
În acest sens, Codul de procedură civilă prevede:
Art. 318
Hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu contestatie cand dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale sau cand instanta, respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.
Alin. 2 abrogat OUG 138/2000
Art. 319
Contestatia se introduce la instanta a carei hotarare se ataca.
Contestatia se poate face oricand inainte de inceputul executarii silite, iar in timpul ei, pana la implinirea termenului stabilit la art.401 alin.1 lit.b) sau c). Impotriva hotararilor irevocabile care nu se aduc la indeplinire pe cale de executare silita, contestatia poate fi introdusa in termen de 15 zile de la data cand contestatorul a luat cunostinta de hotarare, dar nu mai tarziu de un an de la data cand hotararea a ramas irevocabila.
Atenție, o astfel de contestație este utilă atunci când instanța de recurs omite să se pronunțe,nu când se pronunță defavorabil părții.
Contestatie in anulare
bcory
Buna seara,
Doresc sa va expun urmatoarea speta: am deschis un proces avand ca obiect contestatia in anulare a unei hotarari definitive si irevocabile, insa ... (vezi toată discuția)