avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vedea continutul unui dosar aflat la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vedea continutul unui dosar aflat la Tribunalul Bucuresti?

Buna ziua. Sunt interesat de posibilitatea accesarii dosarului care se afla in judecata
la Tribunaul Bucuresti. Mentionez ca nu am cunostinte in domeniu, nu mai m-am confruntat cu probleme de genul asta. As dori sa pot vedea, presupun ca in arhiva sau undeva se poate consulta dosarul, nu doar in ziua infatisarii. Va spun acest lucru deoarece avocatul care reprezinta persoana in cauza dupa fiecare infatisare percepe o taxa detul de costisitoare pentru cel ce il reprezinta. Procesul in sine se desfasoara pentru o mostenire. Fiica vitrega a acestei persoana isi cere dreptul de mostenire de pe urma tatului ce a fost casatorit cu persoana despre care va vorbesc. Apartamentul a fost achizitionat de cei doi soti de la institutia la care au lucrat in rate. Prima rata a fost achitata de sot, apoi de amandoi, presupn eu ca in urma casatorie celor doi. In final apartamentul a fost achitat intergral de cei doi. Sotul a decedat , iar in urma unei hotarari judecatoresti apartamentul i-a revenit doameni.
Acum fiica isi cere dreptul la mostenire de pe urma tatalui.(Fiica este copilul rezultat in urma unei casatorii anterioare a acestuia). Urmeaza a doua intrebare a mea, ce parte ii poate reveni accesteia in urma mostenirii??, deoarece apartamentul este evaluat ca poate fi vandut cu suma minima de 64000 euro, iar astazi valoarea lui nu depaseste acesta suma.Avocatul ii spune ca ar trebui sa ii plateasca fiicei vitrege aproximativ 40000 euro. Avand situatia in cauza, am dori sa vedem personal dosarul, si daca mai putem salva ceva din acesta situatia pentru ca doamna sa nu fie obligata sa vanda apartamentul si sa ramana pe strazi.
Cel mai recent răspuns: Taniaiordan , utilizator 10:17, 8 Ianuarie 2019
Daca nu aveti nicio calitate in dosar, nu il puteti studia, intrucat instantele sunt autorizate conf Legii 667/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter persoanal si libera circulatie a acestor date si nu va pot pune la dispozitie documentele.

Doamna in cauza poate sa solicite a studia dosarul(chiar a face copii ale inscrisurilor, inclusiv ale incheierilor de sedinta ), dar, intrucat aveti dubii cu privire la abilitatea avocatului de solutionare, cat si probleme financiare, va recomand sa consultati un alt avocat. Uneori, o alta parere poate schimba lucrurile. Puteti constata astfel, ca avocatul care va repezinta interesele are dreptate(in aceasta situatie veti deveni mai increzatori) sau dimpotriva,ca un alt avocat, cu o alta viziune(in limitele legii) si cu un onorariu acceptabil va poate ajuta in vederea solutionarii cazului intr-un mod benefic dumneavoastra.
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
Roxana Zbarnea, Avocat
Avand in vedere ca recunoasteti ca nu stapaniti terminologia,aveti posibilitatea sa angajati avocat, care studiind piesele la dosar ,va poate comunica sitautia,eventual se poate implica competent ,in reprezentarea si apararea persoanei in cauza
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Doamna in cauza trebuie sa fie insotita de avocat in momentul in care merge la tribunal sa faca fotocopii ale dosarului, sau poate merge singura.
Unde anume ar trebui sa se adreseze pentru a vedea dosarul?
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
voinea_daniel, utilizator
Copiile se pot obtine numai dupa depunere cerere si achitare taxa aferenta numar pagini
Daca persoana interesata este insotita de avocat ,acesta cunoaste procedura
Aici intervine problema, persoana in cauza nu doreste sa fie insotita de avocatul dansei, doreste sa verifice singura, eventual cu fotocopiile facute de la dosar sa merga sa ceara un sfat si in alta parte. Am omis sa precizez ca procesul dureaza din anul 2005.
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
voinea_daniel, utilizator

Alte discuții în legătură

Am fost înfiată. mai am drept de moștenire după bunica? georgi87 georgi87 As dori sa stiu in cazul in care am fost infiiata cu drepturi depline mai am vreun drept la apartamentul bunicii|? dar cu drepturi restranse? mama mea a ... (vezi toată discuția)
Variante obtinere mostenire jack electro jack electro O doamna de 56 ani a fost crescuta de la varsta de 2 ani de mama si de tatal vitreg, sotul mamei. Tatal vitreg nu a infiat fata. Acum este grav bolnav si in ... (vezi toată discuția)
Succesiune. se pot include în masa succesorală bunurile proprii ale soțului supraviețuitor? 3l3n@ 3l3n@ Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in legatura cu situatia urmatoare: copiii vitregi ai matusii mele vor sa includa apartamentul acesteia in succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)