avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate CrisB

Activitate CrisB

Răspuns la discuția Apartamement nebransat
Mai trebuie doar contoarul și punere în funcțiune. Celelalte apartamente pe etaj au deja contoare montate iar pentru noi a spus ca "trebuie să așteptăm să ne extragă sistemul". Adică ceva că o loterie unde poate să iasă peste nu se știe cât timp.
Un apartament achizitionat, cu contractul de vanzare cumparare incheiat in luna septembrie, nu are nici acum bransamentul de gaz realizat. Blocul este bransat, majoritatea apartamentelor au fost bransate (au contoarele instalate) doar cateva apartamente nu au contoarele instalate. Devoltatorul spune ca a depus documentatia din luna iulie si nu mai are ce face pentru ca acum depinde de distribuitorul de gaz.
In situatia asta ce putem face? Cu explicatia asta cred ca este posibil sa mai stam si un an sau mai mult fara bransament.
Ce cale de atac avem impotriva dezvoltatorului? In contract scrie ca apartamentul are toate utilitatile.
Faptul ca a semnat un contract cu informatii nereale ii atrage raspunderea penala / civila?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa puteti dovedi ca achitarea imprumutului a fost facuta cu banii de la nunta ca sa puteti pretinde despagubire. Sau, altfel judecat, daca nu din banii de nunta s-a achitat imprumutul atunci inseamna ca l-ati achitat din salarii si iar puteti cere despagubire.

La partaj trebuie fiecare sa dovediti cu acte cu cat ati contribuit la plata imprumutului cu venituri din orice sursa. Cu acte si.. pentru banii de nunta probabil martori si extrase de cont bancar.

Doar in cazul in care el ar putea dovedi ca a platit imprumutul din banii proprii, atunci nu aveti ce sa faceti.

Faptul că plata se face parțial "in mana" și parțial pe card nu înseamnă obligatoriu că ce iei in mana nu se regăsește în contract. Poate așa au ei obiceiul de plata a salariilor și ai fost anunțată dar pe care nu ești obligata sa îl accepți. Dacă ți s-ar spus că 8,5% primești în afara de ce este trecut în CIM atunci era mai clar faptul că evita niste taxe. Sincer.. procentul ăla de 8,5% din salariu nu cred că ar justifica asumarea riscului de amenzi și alte probleme din partea firmei.
Cred că acel
poate
invocat nu este o opțiune in sensul
poate daca vrea
ci este o dezlegare de a modifica factura adica, pentru că sunt îndeplinite condițiile așa cum a fost descris mai sus, autoritatea ii dă voie să opereze modificarea facturii in sensul aplicării corespunzătoare a regimului de taxare când a constatat că sunt îndeplinite condițiile.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ai lucrat cu carte de munca nici de salarii nu poate fi vorba. Ar trebui sa faci plângere și să poți dovedi că ai lucrat acolo fără carte de munca și cât reprezintă în bani înțelegerea dintre voi. De obicei nu este nimic scris.
Despre suma însușită este o practică a păgubiților să spună că erau mai multi bani. Nimeni nu are cum sa ii contrazică adică să dovedească contrariul. Așa că acum, ce poți face, este sa te înțelegi cu ei cât sa le plătești că sa nu depună plângere. Și dacă te înțelegi și le plătești ai grija sa fie cu martori si, mai bine, cu o hârtie scrisă și semnată de ei cum că au primit suma de...

In momentul asta e mai gravă fapta decât suma și ești în dezavantaj că sa te apuci sa te iei cu ei la procese și reclamații. Intr un fel tu vrei sa dai banii înapoi și să scapi nepedepsit iar ei vor banii și o amendă. Că sa nu ajungi la cazier sau condamnare. Alegi.



Buna ziua.
Victima unui accident rutier a scos de la IML certificat un anumit numar de zile de ingrijire medicala dar la sfarsitul acestor zile inca se resimte si vrea sa mai prelungeasca perioada de ingrijire. Cum trebuie sa procedeze? Sa solicite de la IML suplimentarea numarului de zile sau poate solicita de la medic de specialitate (ortoped)?

Multumesc
Programul nu va permite sa adaugati o mentiune/informatii suplimentare e factura de genul... "Regim de scutire conf art 310 Cod Fiscal"? Nu conteaza unde apare, la rubrica de explicatii sau in subsolul facturii.. important este sa apara pe factura.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totusi si necredinta in religie este tot un crez. De ce un crez ar fi prioritar fata de altul? Daca se propovaduieste acceptarea diversitatii de ce atata agresivitate fata de cei care au crezul ortodox in special, dupa cum vad. Nu prea am vazut atata agresivitate in spatiul public fata de catolici sau musulmani( ca exemplu cele mai cunoscute si raspindite) . Agresivitatea cu care este promovata diversitatea chiar si in spatiul public si media nu deranjeaza atat cat deranjeaza un afis intrun cabinet medical ... Asta este parerea mea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca tocmai pe principiul unei co-existente nu ii da dreptul cuiva sa impuna altcuiva ce poate afisa pe perete atat timp cat acel afis nu ii incalca vreun drept. Ambele persoane au dreptate din punctul de vedere propriu dar unul vrea prin coercitie sa isi impuna punctul de vedere propriu in detrimentul dreptului celuilat sau chiar a celorlati (gandind ceva de nivel reglementativ care sa interzica tuturor celor care si-ar dori afisarea parerilor pe pereti). Daca religiosii au cumva ingaduinta pentru necredinciosi si parerile lor tocmai cei care se pretind mai civilizati dovedesc agresivitate fata de ceilalti in loc sa isi urmeze principiile de civilizata acceptare a diversitatii opiniilor. Celei/celui care imi recomanda sa ma rog in loc sa merg la medic... este gandire extremista. Eu nu sunt extremist si pot imi port de grija singur . Asa cum am facut-o si pana acum.


Demos a scris:

.
Sa nu confundâm habotnicia cu credinta, chestie de civilizatie!
Statele civilizate sunt laice si promoveazâ co-existenta pacificâ a diverselor culte chiar acolo unde, la origine, dpdv istoric, popoarele respective au fost vectori de propagandâ religioasâ armatâ!
Asta se numeste evolutie societalâ si inteligentâ socialâ!