avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Este obligatoriu să se menționeze TVA 0% pe ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Este obligatoriu să se menționeze TVA 0% pe facturile firmelor neplătitoare de TVA?

Buna ziua,

Sunt neplatitoare de TVA, fact factura fiscala fara rubrica TVA, dar un client ma pune sa trec pe factuta " TVA 0%". Programul meu nu scrie la firme neplatitoare TVA-ul. Exista in codul fiscal aceasta obligatie, sa mentionez cota de tva la firmele neplatitoare de tva?? Va rog un art. pentru a-l da celor de program pentru modificare.

Multumesc mult!!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CrisB , utilizator 07:48, 12 Iulie 2018
Cod fiscal:

ART. 319 - Facturarea
(20) Factura cuprinde în mod obligatoriu următoarele informații:

l) În cazul în care este aplicabilă o scutire de taxă, trimiterea la dispozițiile aplicabile din prezentul titlu ori din Directiva 112 sau orice altă mențiune din care să rezulte că livrarea de bunuri ori prestarea de servicii face obiectul unei scutiri;

D-voastra aplicati probabil ART. 310 - Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Facturile pentru firmele neplatitoare de TVA nu au rubrica de Tva ( decat daca le creati dvs facturile in word sau excel, dar am inteles ca folositi un program).
Din acest motiv, va sfatuiesc sa mentionati pe factura ( ar trebui sa aveti optiunea in configurarea programului de facturare) urmatoarele: “serviciile societatii XYZ sunt nepurtatoare de TVA, in baza art. 310 din Codul Fiscal”. Verificati doar la contabil, numarul exact al articolului din Cod, deoarece nu garantez ca acesta este cel actualizat. Poate ne ajuta colegul contabil.

Iar pentru viitor, contabilul dvs ar trebui sa va ajute cu raspunsurile legate de facturare, chiar daca nu o face dansul/dansa. Cunoaste mai bine Codul Fiscal decat dvs si va poate ajuta. Succes!
Programul nu va permite sa adaugati o mentiune/informatii suplimentare e factura de genul... "Regim de scutire conf art 310 Cod Fiscal"? Nu conteaza unde apare, la rubrica de explicatii sau in subsolul facturii.. important este sa apara pe factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întreprinderile mici danr danr ½Orice persoană impozabilă a cărei cifră de afaceri anuală este mai mică de 35.000 euro (119.000 RON) este întreprindere mică, ceea ce îi permite ... (vezi toată discuția)
Cod fiscal tzuku51 tzuku51 Referitor Art.159-Corectarea documentelor,al.3:\\"Pe facturile (de corectie)emise se va face mentiunea ca sunt emise dupa control si se vor inscrie intr-o ... (vezi toată discuția)
Facturi ADRIANA-MIHAELA ADRIANA-MIHAELA VA ROG SA-MI SPUNETI daca sunt PFA NEPLATITOR DE TVA SI NU AM GASIT FACTURI PENTRU NEPLATITOR DE TVA POT FOLOSI FACTURIER PTR. PLATITOR DE TAV?? IN ... (vezi toată discuția)