avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Paul_Paul34

Activitate Paul_Paul34

Un angajat la o firma de paza , ca agent securitate este detasat conform legislatiei in vigoare la , o alta firma de paza, tot pe acelasi post(agent securitate), are dreptul de a purta conform ROF-ului societatii la care a fost detasat insemnele,echipamentul si legitimatiile de la societatea la care salariatul a fost detasat, fara ca autoritatile abilitate(politia care se ocupa de segmentul paza) sa aiba temei legal , sa amendeze angajatorul la care salariatul are CIM legal pentru ca nu poarta insemnele societatii angajatoare, ci poarta insemnele/uniforma/legitimatii ale societatii la care a fost detasat conform legislatiei in vigoare
Va multumesc pentru sfat, la acest lucru m-am gandit si eu, nu vreau razboi, doar vreau sa se lamureasca limitele terenului, legal
Din pacate ceva amiabil la momentul asta, nu cred ca este posibil, sunt nervii prea incordati(ai vecinului) sa se poata ajunge la vreo intelegere.
Atat m-ar interesa sa nu investesc bani pe care la un moment, dupe ce trecem prin *N* instante sa pierd
Va salut cu respect pe toti,domni avocati si doamne avocat, care dau sfaturi sau solutii legale la doleantele pe care le avem.Am si eu o situatie mai neplacuta cu un vecin, vis a vis de un gard.
In urma cu ceva timp am intrat in posesia unui teren dintr-un sat de langa Targoviste si acum putin timp vecinul, care nu este legal proprietarul terenului ce se invecineaza cu mine deoarece soacra lui este proprietara de drept a terenului respectiv, s-a gandit ca este ok sa isi construiasca o portiune de de gard care nu exista pana la intrarea mea legal in proprietatea terenului(vreau sa specific ca terenul este donat de socrul meu care locuieste tot acolo, doar actele s-au schimbat).Gardul in cauza este in spatele casei vecinului/vecinei, neplacerea este ca, este in fata casei noastre,limitand astfel foarte mult deschiderea curtii noaste si asa foarte mica(cca :deschidere 3.20m de la zidul casei pana in gardul respectiv, nu mai adaug in ecuatie si scarile de la intrari care scad semnificativ deschiderea curtii). Vecinul in cauza a construit gardul in lipsa mea cu ajutoare/terte persoane in felul urmator:
-A intins o sfoara cum a crezut el de cuviinta intre doua puncte existente deja intre proprietati, fara a consulte barem de bun simt(daca are cadastru) planul cadastral al proprietatii soacrei lui, si s-a apucat de construit.
Mentionez ca dupe masuratorile mele cu aproximare, conform planului cadastral, am constatat ca proprietatea noastra este incalcata cu, cel putin 30cm/50cm, dar nefiind expert cred ca o sa trebuiasca sa apelez un expert sa masoare din nou.
Rugamintea mea catre dumneavoastra este, daca aveti bunavointa sa ma sfatuiti. As avea castig de cauza daca investesc bani in reexpertizarea terenului din punct de vedere cadastristic (mentionez ca socrul meu nu isi mai aduce aminte care sunt marcajele/demarcarile de la care s-a facut cadastrul specificat in actul de proprietate)si actionarea in instanta prin sa redobandesc terenul pe care sunt proprietar de drept. Ca rezultat mi-as dori sa lamuresc cu vecinii care este limita noastra de proprietate, in virtutea faptului ca acolo in viitorul apropriat se va construi o alta casa cu alei/dependinte asa cum mi-as dori eu. Va multumesc anticipat pentru viitoarele sfaturi si pentru ajutorul dumneavoastra
Discuție Consiliere
Ce sanse de reusita sunt in cazul unui proces penal in care inculpatul este acuzat de lipsire de libertate si viol de catre doua prostituate prin declaratii mincinoase.Procesul este pus pe rol in Italia si va incepe la Roma data nefiind inca stabilita deoarece inculpatul este in prezent arestat preventiv in Slovenia in urma emiterii de catre Italia a unui mandat de arestare europeam.Cautiunea pt judecare a fost stabilita de catre sloveni la 100.000euro.Va multumesc anticipat pt sfaturi
Multumesc mult pentru imformatii, si banuiesc ca este mai indicat sa vorbesc cu, un avocat
Ce riscuri sunt? Daca apar toate datoriile firmei in momentul semanarii actelor de cesiune? Ce este mai important de stiut pentru un novice?