avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate DrAGoS80

Activitate DrAGoS80

Buna ziua!
Vreau sa va supun atentiei urmatorul caz. Sunt angajat pe functia de referent III principal, studii medii, gradatia 3 la DGASPC. Consiliul judetean in urma legii 153 / 2017 a adoptat o hotarare prin care se doreste salarizarea functionarilor si a personalului contractual din aparatul propriu al DGASPC. Pana aici toate bune si frumoase. Hotararea contine o grila cu coeficienti intre minim si maxim. Pentru a se determina un coeficient de ierarhizare cei de la consiliu au venit cu ideea unei evaluari, punctajul obtinut in urma acesteia fiind folosit intr-o formula de calcul pe care nu stiu de unde au luat-o, si anume: Coeficientul minim + (coeficientul maxim-coeficientul minim)*rezultat evaluare/25, unde 25 reprezinta punctajul maxim la evaluare. De mentionat ca pentru a avea punctajul maxim este nevoie ca cel evaluat sa aibe, prin act administrativ, alte sarcini fata de fisa postului, altfel punctajul maxim ce se poate obtine fiind 15. 10 se acorda ptr alte sarcini prin act administrativ. Deci, in cazul meu, coeficientii minim si maxim sunt 1,01 si 1.11. Am aplicat minunata formula, adica : 1,01+(1,11-1,01)*15/25 = 1,07 -> coeficientul ce se aplica la salariul minim de 1450. Aplicand succesiv vechimea am obtinut un salariu de baza de 1839 lei. In luna iunie 2017 salariul de baza era de 1853 lei. Acum intreb, e normal sa se ajunga aici? Daca in urma evaluarii nu se obtine punctajul maxim, automat salariul scade... Nu sunt singurul caz. In institutie e o scadere si cu 200 lei. Ce pot face in situatia asta? Nu stiu daca m-am facut inteles dar la randul meu nici eu nu am inteles cum au stabilit cei de la consiliu coeficientii. Daca merg in instanta, exista vreo sansa sa am castig de cauza? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Perchezitie domiciliara ilegala?
Deci ... bunurile va garantez ca au fost noi si in stare de functionare, ca doar stiu ce aduc tiganii din strainatate. Cat despre afirmatia ce am facut-o la adresa sefului de post ramane valabila si sa va spun de ce. Fiul cel mare a comis un viol, si ghici ce? A scapat basma curata datorita tatalui. Asa ca sunt convins ca are legatura cu povestea asta.
Răspuns la discuția Perchezitie domiciliara ilegala?
Pai asta e buba, ca nu ni s-a spus nimic de niciun dosar si tatal meu n-a facut nicio infractiune ca sa i se faca un dosar penal. De martor la un dosar nu poate fi vorba, iar toate aceste bunuri ce le-au ridicat le-am justificat in sensul ca le-am facut cunoscuta identitatea persoanelor de la care le-am procurat. O sa ma adresez prim procurorului, instantei de judecata, o sa ma folosesc de toate caile de atac pentru ca ceea ce au facut, consider ca a fost la propunerea sefului de post, acesta avand cunostinte pe la Parchet.
Răspuns la discuția Perchezitie domiciliara ilegala?
Nu am absolut nimic pe constiinta, iar ceea ce ei au cautat nu au gasit nimic. In ultimul timp au avut loc niste spargeri de locuinte si probabil acesta ar fi fost motivul, numai ca nu vad care ar fi fost indiciile clare care sa dea de banuit si sa se ajunga in situatia de fata. Bunuirle ce s-au furat in urma spargerilor erau noi, in stare de functionare, nu aruncate prin curte ca in cazul meu. Locuinta e proprietatea bunicii. De un lucru sunt sigur, e mana sefului de post cu care ne razboim de ceva timp. O sa apelez la un avocat, stiindu-ma nevinovat. Daca au indraznit sa intrebe de tigari netimbrate, de butelii, chiar si de un moped. S-au abatut de la scopul perchezitiei, unul dintre ei insistand sa faca o copie xerox dupa un aviz de insotire a marfii a incarcaturilor de butelii de aragaz. Multumesc de raspunsuri!
Răspuns la discuția Perchezitie domiciliara ilegala?
Aveti dreptate, am citit din codul de procedura penala care inca nu a intrat in vigoare. Greseala mea ca nu m-am uitat la sfarsit sa vad cand intra in vigoare. Imi cer scuze. Dar, asa cum spuneam, mandatul a fost emis pe numele tatalui meu, el avand domiciliu pe oras iar resedinta la sat. Resedinta a expirat pe data de 9 aprilie, iar perchezitia a fost facuta la sat, pe data de 12 aprilie. In procesul verbal e mentionata resedinta tatalui meu, numai ca nu mai era valabila. Mentionez ca mandatul a fost emis pe data de 11 aprilie si, daca nu ma insel, in mandat a fost trecut ca domiciliu, resedinta.
Răspuns la discuția Perchezitie domiciliara ilegala?
Nu ni s-a spus nimic cu privire la existenta unui dosar penal.Nici in procesul verbal nu au facut referire la existenta unui dosar penal. In aceiasi zi, la aceiasi ora, au mai efectuat o perchezitie domiciliara la un cetatean de etnie rroma, iar in procesul - verbal au consemnat un numar de dosar penal. Procesul - verbal al cetateanului de etnie rroma e model tip, pe cand al nostru l-au scris de la cap la coada. Ceva e putred. Ma voi adresa Parchetului pentru ca ceea ce au facut ei consider ca e un abuz in serviciu. De la bunuri electronice, aceasta fiind cauza perchezitiei, sa se ajunga la a intreba de tigari netimbrate si butelii.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Perchezitie domiciliara ilegala?
Ne-am adresat ieri adjunctului Inspectoratului Judetean de Politie dar degeaba. Ne-a trimis la Parchet. Din punctul lui de vedere perchezitia a fost legala, iar in legatura cu inmanarea unei copii a mandatului de perchezitie ni s-a spus ca nu erau obligati sa ne lase. Nu avem nici cea mai mica vina, niciunul din noi nefiind complici la vreo infractiune. Banuim ca totul pleaca de la seful de post, acesta incercand sa se razbune in urma unor plangeri cu privire la activitatea lui ce le-am facut la IPJ si la Minister. Mentionez ca seful de post nu a fost prezent la perchezitie. O plangere penala m-ar ajuta?
Buna ziua!
Am apelat la acest forum in speranta ca voi gasi un raspuns care o sa-mi fie de ajutor in urmatoarea problema:
Acum 2 zile, s-au prezentat 2 echipaje ale politiei la domiciliul meu cu scopul de a face o perchezitie domiciliara. Mentionez ca la ora la care s-au prezentat echipajele eram la servici. Mandatul de perchezitie a fost emis pe numele tatalui meu el avand domiciliul la oras, iar resedinta la sat. Cei de la politie i s-au legitimat, i-au prezentat mandatul de perchezitie si au trecut la treaba fara sa-i explice tatalui meu scopul exact al perchezitiei si n-au facut referire la niciun dosar penal sau urmarire penala. Din cate stim, tatal meu nu are niciun dosar penal pana la ora actuala. In schimb a fost amenintat de catre seful de post ca-i va face dar pe ce motiv nu stim . Intr-un final, dupa cateva minute bune de cautari prin casa si anexe, i-au facut cunoscut tatalui meu motivul perchezitiei; cautau plasme, lcd-uri, aparatura electronica in general. Am fost chemat la domiciliu de catre tatal meu, spunandu-mi ce se intampla. Ajuns acasa, am cerut sa vad mandatul de perchezitie si am intrebat daca-i pot face o copie. Am primit un raspuns sec : NU. Nu era normal sa ni se inmaneze o copie a mandatului de perchezitie? Conform prevederilor art. 159 alin 5 din Cod proc. pen. publicat in Monitorul Oficial nr. 486 din 15.07.2010 care spune: "Inainte de inceperea perchezitiei, organul judiciar se legitimeaza si inmaneaza o copie a mandatului emis de judecator persoanei la care se va efectua perchezitia, reprezentantului acesteia sau unui membru al familiei, iar in lipsa, oricarei alte persoane cu capacitate deplina de exercitiu care cunoaste persoana la care se va efectua perchezitia si, daca este cazul, custodelui". Avand o societate comerciala la domiciliu (magazin mixt) s-au interesat daca detin tigari de contrabanda si de buteliile de aragaz(daca am vreun contract incheiat). Era normal sa se abata de la cauza? Ce-i interesa plasmele sau tigarile si buteliile? Tot ce au gasit au fost niste drujbe defecte, fara lama si lant, polizoare de colt, defecte, 6 casetofoane auto care le-am justificat de unde le am, o consola de jocuri XBOX care si pe aceea am justificat-o, o camera video cumparata din targ acum 6 ani si alte bunuri pe care le-au ridicat fara a le sigila si eticheta conform prevederilor legale. Unele bunuri mi-au fost lasate in custodie. Mi-au spus ca pot recupera bunurile daca le aduc persoanele de la care le-am procurat. Zis si facut, numai ca nu s-au tinut de promisiune. In procesul - verbal nu s-a mentionat ca majoritatea bunurilor erau defecte. Tot in codul de procedura penala e mentionat ca puteam chema un martor pentru a asista la perchezitie, numai ca nu ni s-a facut cunoscut acest lucru. Au fost 2 martori ai lor, unul din ei fiind infractor, scolit afara.
Cat de legala a fost perchezitia? Ce pot face in aceasta situatie? Va rog, ajutati-ma! Multumesc!
Multumesc de raspuns. Numai ca in cazul meu nu s-au aplicat prevederile art. 7 al OUG 1/2010. Cum spuneam, salariul de incadrare este de 664 lei la care se adauga sporul de vechime de 5%, in valoare de 33 lei. Deci, noul salariu este de 697 lei. Cu diferenta pana la 705 ce s-a intamplat? De la 1 ianuarie 2010 am acest salariu. Am avut o discutie cu cei din primarie; nici ei nu stiu. Unii zic ca nu s-a aplicat Legea 330 si OUG 1 /2010 decat intr-o mica masura, adica au taiat sporurile zic ei, iar salariu minim a ramas tot 600 lei. Stiu ca acum de la 1 iulie 2010 ne-au ciuruit nu gluma, dupa spusele contabilei o sa plec acasa cu un salariu net de 461 lei. Intreband-o cum o sa faca diferenta intre mine si colegul meu care este debutant mi-a raspuns ca n-o sa fie nicio diferenta. De ce?
Am o multime de nelamuriri si urmeaza ca in viitorul cel mai apropiat sa merg la Directia Munctii, Finante, cu copii dupa statul de plata, dispozitia de reincadrare, copie carte de munca, sa vad ce se poate face. Inca o data va multumesc.
Din martie 2009 lucrez ca referent tr. III (personal contractual) in cadrul serviciului de evidenta a persoanelor si am un salariu de incadrare de 664 lei. Intrebarea mea este : Care este salariu de baza incepand cu ianuarie 2010 si cum se calculeaza? Contabila primariei a explicat ca noul salariu de baza incepand cu 2010 este compus din vechiul salariu la care a adaugat sporul de vechime(5%) si sporul de dispozitiv(25%). Credeam ca salariu minim va fi de 705 la care se adauga sporurile de mai sus.
Si, contabila, poate da salariul pe luna decembrie, al 13 lea salariu din bugetul alocat pe 2010. In luna februarie, nu ni s`au acordat salariile pe motiv ca nu sunt bani de ajuns in primul trimestru. Bani au fost, dar asa cum am scris mai sus, salariile pe decembrie 2009 le`am primit din bugetul 2010. Mentionez ca la sfarsitul lui 2009 mai aveam in bugetul alocat serviciului de evidenta a persoanelor suma de 3900 lei, suma care s-a inapoiat statului. Ce pot face in situatia de fata? Va multumesc