avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu de baza Referent Treapta III
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu de baza Referent Treapta III

Din martie 2009 lucrez ca referent tr. III (personal contractual) in cadrul serviciului de evidenta a persoanelor si am un salariu de incadrare de 664 lei. Intrebarea mea este : Care este salariu de baza incepand cu ianuarie 2010 si cum se calculeaza? Contabila primariei a explicat ca noul salariu de baza incepand cu 2010 este compus din vechiul salariu la care a adaugat sporul de vechime(5%) si sporul de dispozitiv(25%). Credeam ca salariu minim va fi de 705 la care se adauga sporurile de mai sus.
Si, contabila, poate da salariul pe luna decembrie, al 13 lea salariu din bugetul alocat pe 2010. In luna februarie, nu ni s`au acordat salariile pe motiv ca nu sunt bani de ajuns in primul trimestru. Bani au fost, dar asa cum am scris mai sus, salariile pe decembrie 2009 le`am primit din bugetul 2010. Mentionez ca la sfarsitul lui 2009 mai aveam in bugetul alocat serviciului de evidenta a persoanelor suma de 3900 lei, suma care s-a inapoiat statului. Ce pot face in situatia de fata? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DrAGoS80 , utilizator 13:26, 6 Iulie 2010
Contabila a procedat corect , conform art. 7 al OUG 1/2010 , salariul minim de 705 lei in sectorul bugetar acordandu-se numai daca in mod cumulat salariul din decembrie 2009 + sporuri +indemnizatii nu depasesc aceasta valoare (705) . In ceea ce priveste existenta fondurilor de salarii , aici depinde de politica conducerii si resursele existente , nu putem sti care emotivul real .
Multumesc de raspuns. Numai ca in cazul meu nu s-au aplicat prevederile art. 7 al OUG 1/2010. Cum spuneam, salariul de incadrare este de 664 lei la care se adauga sporul de vechime de 5%, in valoare de 33 lei. Deci, noul salariu este de 697 lei. Cu diferenta pana la 705 ce s-a intamplat? De la 1 ianuarie 2010 am acest salariu. Am avut o discutie cu cei din primarie; nici ei nu stiu. Unii zic ca nu s-a aplicat Legea 330 si OUG 1 /2010 decat intr-o mica masura, adica au taiat sporurile zic ei, iar salariu minim a ramas tot 600 lei. Stiu ca acum de la 1 iulie 2010 ne-au ciuruit nu gluma, dupa spusele contabilei o sa plec acasa cu un salariu net de 461 lei. Intreband-o cum o sa faca diferenta intre mine si colegul meu care este debutant mi-a raspuns ca n-o sa fie nicio diferenta. De ce?
Am o multime de nelamuriri si urmeaza ca in viitorul cel mai apropiat sa merg la Directia Munctii, Finante, cu copii dupa statul de plata, dispozitia de reincadrare, copie carte de munca, sa vad ce se poate face. Inca o data va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare 2010 piramida76 piramida76 Cum se calculeaza salariul pentru ianuarie 2010 daca pe langa salariul de incadrare se da si sporul de vechime? Pentru bugetari am inteles ca salariul va fii ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime la noua lege a salarizarii cozma2000 cozma2000 Dupa cate am inteles la noua lege de salarizare a bugetarilor vechimea in munca nu mai este adaugata la salariu ca spor. Spun asta deoarece sunt angajat ca ... (vezi toată discuția)
Cel mai mic salariu bugetar mijue mijue Conform prevederilor legale ale art.7 din O.G.nr.1/2010 . - În anul 2010, majorarea salariilor, a soldelor funcţiilor de bază şi a ... (vezi toată discuția)