Conform prevederilor legale ale art.7 din O.G.nr.1/2010 . - În anul 2010, majorarea salariilor, a soldelor funcţiilor de bază şi a indemnizaţiilor lunare se va face numai pentru cele care au un nivel mai mic de 705 lei/lună şi numai dacă în mod cumulat cu sporurile şi indemnizaţiile acordate nu este depăşită această valoare.
Salariul meu de incadrare in luna decembrie 2009 a fost de 612 lei (,sunt referent asistent intr-o Primarie ),astfel ca in luna ianuarie 2010 ,salariul meu a ramas tot la acest nivel (612 lei),beneficind si de o suma in valoare de 30% din salariul de baza,suma acordata printr-o Hotarare a Consiliului Local .
Intrebarea mea este urmatoarea de ce nu pot beneficia de marirea de salariu conform art.mai sus mentionat,asa cum am fost informata de conducera institutiei, daca acesta suma nu este cuprinsa in salariile de incadrare ale salariatilor?
Care sunt sporurile si indemnizatiile de care se tine cont in art.mai sus mentionat?Este aceasta suma considerata un spor?
Va rog, Ajutati-ma!
nu, acea suma de 30 % care vi s-a acordat, nu se poate include in salariu. teoretic, dupa cum expuneti dvs. situatia, ar trebui sa aveti un salariu de 705 lei. :)
Practic, nu se poate ca in luna ianuarie 2010 ,salariul sa fi ramas tot la 612 lei (ci la 705,e ...teoretic).
Nu ati spus nimic de vechimea in munca. Daca, de exmplu, aveti vechimea in munca care va da dreptul la un spor de 25%, la salariul din decembrie de 612 lei se adauga suma de 153 lei, iar de la 1.01.2010 salariul dvs. de baza trebuie sa fie de 765 lei.
Suma in valoare de 30% din salariul de baza,aprobata de HCL, nu contravine Legii unice a salarizarii.
Vechime in munca nu am.O sa ma incadrez anul acesta la sporul de 5 % prin luna octombrie.
Am vorbit cu contabila sef,dar explicatia ei a fost ca depasesc valoare de 705 lei cu suma de 30%(612 lei +184(30%)=796 lei dar care din acestia imi raman in mana 594 lei,dupa cotizatiile salariale.
Din fluturasul de salariu(am vazut si la restul colegiilor) salariul din luna decembrie + spor de vechime=salariul de incadrare.De suma data prin HCL beneficiem totii angajatii,si nu este trecuta in salariu de baza.
Atunci eu de ce nu pot sa ma incadrez la 705 lei ,daca nu beneficiez de nici un alt spor ci doar de suma de 30%,este legal sa mi se considere respectiva suma ca spor?si atunci de ce nu este inclusa la salariu de baza?
Ce pot face in situatia data ?Este normal ca pentru unii sa se aplice legea iar pentru alti nu?
Va rog sa ma ajutati!
Revin la subiectul deschis si fac apel la cineva care ma poate ajuta,macar cu o parere ...ceva:((:(( va rog
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Salarizare 2010
piramida76
Cum se calculeaza salariul pentru ianuarie 2010 daca pe langa salariul de incadrare se da si sporul de vechime?
Pentru bugetari am inteles ca salariul va fii ... (vezi toată discuția)