avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Activitate AOlteanu

Activitate AOlteanu

Buna ziua.
Am avut permisul de conducere anulat.
Dupa ce termenul necesar de la sentinta definitiva a trecut, am dat din nou examen si am luat un nou permis de conducere. Cu toate acestea, in cazierul meu auto inca apar faptele, contraventiile precedente si chiar si acel incident/dosar. SI astea, chiar si in cazul in care cazierul meu judiciar care cuprindea acelasi dosar este curat deja, termenul pedepsei fiind deja prescris/trecut asa cum spune hotararea judecatoreasca definitiva.
Ce pot face si cui ma pot adresa pentru stergerea acelui dosar si din cazierul auto? Mai ales ca permisul pe care il am acum e curat - e unul nou, cu totul diferit de cel precedent, care a fost anulat. Am intrebat la Politia Circulatiei Judetene, insa cei de la ghiseu nu stiu sa imi dea un raspuns, ba mai mult, avand explicatii de genul '' nu ne permite programul informatic sa efectuam nicio mododificare in cazier si acesta va ramane pe veci asa, doar imbogatindu-se'' eventual cu alte contraventii viitoare daca va fi cazul''. Faptul ca acest cazier nu se sterge chiar si dupa efectuarea'' sentintei/pedepsei (cu suspendare in cazul meu), imi ingradeste dreptul la munca, pt ca as dori sa ma angajez intr-un loc in care insa, din start una dintre conditii este ca in cazierul auto sa nu apara infractiuni. Ori cazierul meu auto, repet, desi permisul actual este nou si nu am comis infractiunea respectiva avand acest permis, totusi aceasta apare in continuare.
Astept cu interes un raspuns punctual in cazul in care aveti informatii despre procedura si destinatarul cererii'' mele privind stergerea'' cazierului auto pt permisul anulat.
Multumesc.
Răspuns la discuția demisie, angajare, somaj 30%
Multumesc frumos pentru clarificari.
Cu respect, AO
Discuție taxa auto
Buna ziua.
Chiar exista posibilitatea reala de a recupera taxa auto platita in 2009 pentru inmatricularea unei masini importate? Asta prin actionarea in judecata a celor care au incasat-o/statului?
Răspuns la discuția cazier auto
Multumesc frumos pentru raspuns. Inteleg faptul ca, cererea trebuie adresata Politiei Rutiere Judetene, cea care elibereaza cazierul..motivatia cererii fiind prescrierea cazierului judiciar privin acelasi dosar, aceeasi fapta....
Răspuns la discuția demisie, angajare, somaj 30%
Multumesc pentru raspuns. Dar in cazul in care plecarea mea se face sub auspiciile unei reduceri de post/uri?? adica nu imi dau demisia...
Discuție cazier auto
Buna ziua.
Cazierul auto exista de demult. Asta e doar o precizare cu privire la anunturile de presa care se vor oarecum incendiare privind posibilitatea aparitiei acestui cazier. El exista.
Afirm asta pt. ca eu personal, am vrut sa plec in UK ca sofer de taxi. Cei de acolo au nevoie pentru a accepta dosarul, printre altele si de Cazierul Auto, usor de obtinut de la Politia Rutiera Judeteana.
Problema pe care vreau s-o dezbat este insa alta: punctual, eu am avut un dosar penal pentru consum bauturi alcoolice la volan. Cazierul judiciar aferent acestui dosar, s-a prescris/sters dupa termenul legal, conform hotararii judecatoresti definitive. In mod firesc, am crezut ca si Cazierul Auto ar trebui sa fie curat, ca si cel judiciar. Surpriza insa, Cel Auto contine pe langa abaterea recenta - depasirea vitezei in 2008, si abaterea/dosarul penal din 2005. De ce nu s-a sters acest lucru din cazierul Auto, la fel cum s-a sters din cazierul judiciar? Intreb asta, pt ca pt. eliberarea celui Auto mi s-a cerut si cazierul Judiciar la zi, care era curat..
Pot face vre-un demers pentru ca si cazierul Auto sa fie curat, in ceea ce priveste faptele/dosarul prescris deja? Daca da, care ar fi acestea?
Multumesc
Buna ziua.

Sunt angajat de o luna din somaj, cu contract pe perioada nedeterminata. Urmeaza sa primesc cei 30% din valoarea somajului inca, pe perioada ramasa de somaj.
In cazul in care, doresc sa plec la o alta firma acum, mai primesc cei 30% pe perioada ramasa din somaj?
Multumesc frumos pentru raspuns.
Eu priveam astfel:
- beneficiez de somaj - valabil in ambele situatii
- ma incadrez in munca intr-o localitate la >50km si totodata imi schimb domiciliul in acea localitate, care este alta decat cea a domiciliului actual - ambele situatii
- asadar, localitatea e si una noua ca si domiciliu si e si la >50km distanta
Un stimulent e pt. ca ma incadrez in munca cu toate ca firma e la o distanta mare, iar apoi imi schimb si domiciliul, ca sa imi pot pastra acel job si aici apare al doilea stimulent pt. ca eu sa fac asta.....samd.
Dar..ok, asta e cu siguranta situatia, in felul expus de dumneavoastra, doar sunteti specialist.
Cu respect,
AO
Buna ziua.
Este posibil sa primesc atat prima de instalare cat si prima de incadrare la un nou loc de munca dupa somaj, in conditiile stabilite (>50km)??? Sau primirea uneia, o exclude pe cealalta??
Multumesc.
AO