avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cazier auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cazier auto

Buna ziua.
Cazierul auto exista de demult. Asta e doar o precizare cu privire la anunturile de presa care se vor oarecum incendiare privind posibilitatea aparitiei acestui cazier. El exista.
Afirm asta pt. ca eu personal, am vrut sa plec in UK ca sofer de taxi. Cei de acolo au nevoie pentru a accepta dosarul, printre altele si de Cazierul Auto, usor de obtinut de la Politia Rutiera Judeteana.
Problema pe care vreau s-o dezbat este insa alta: punctual, eu am avut un dosar penal pentru consum bauturi alcoolice la volan. Cazierul judiciar aferent acestui dosar, s-a prescris/sters dupa termenul legal, conform hotararii judecatoresti definitive. In mod firesc, am crezut ca si Cazierul Auto ar trebui sa fie curat, ca si cel judiciar. Surpriza insa, Cel Auto contine pe langa abaterea recenta - depasirea vitezei in 2008, si abaterea/dosarul penal din 2005. De ce nu s-a sters acest lucru din cazierul Auto, la fel cum s-a sters din cazierul judiciar? Intreb asta, pt ca pt. eliberarea celui Auto mi s-a cerut si cazierul Judiciar la zi, care era curat..
Pot face vre-un demers pentru ca si cazierul Auto sa fie curat, in ceea ce priveste faptele/dosarul prescris deja? Daca da, care ar fi acestea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AOlteanu , utilizator 19:43, 29 Iulie 2010
Faceti o cerere in acest sens si daca nu va raspund sau va resping cererea actionatii in judecata cu o cerere avand ca obiect obligatia de a face.
Multumesc frumos pentru raspuns. Inteleg faptul ca, cererea trebuie adresata Politiei Rutiere Judetene, cea care elibereaza cazierul..motivatia cererii fiind prescrierea cazierului judiciar privin acelasi dosar, aceeasi fapta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier auto - stergere AOlteanu AOlteanu Buna ziua. Am avut permisul de conducere anulat. Dupa ce termenul necesar de la sentinta definitiva a trecut, am dat din nou examen si am luat un nou permis ... (vezi toată discuția)
Cazier PopaG45 PopaG45 Buna seara. Dacă fapta pe care am făcut-o a fost prescrisa și am cazierul curat, dar de curând am făcut o alta infracțiune, judecătorul vede cazierul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am fost prinsă cu furtul, am fost la poliție am ... contnou100 contnou100 Buna ziua! Am fost prinsă cu furtul, am fost la poliție am dat declarație și mi s-a spus că fiind la prima abatere și prejudiciul fiind unul destul de ... (vezi toată discuția)