avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate Nicolla

Activitate Nicolla

Indemnizatia de somaj se acorda de la data incetarii contractului de munca, absolvirii etc, daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca, in termen de 30 de zile de la data respectiva.
Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data respective, indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

Av. N.Ristea
Răspuns la discuția copilul meu
Este bine sa clarificati aceasta problema. În acest sens, trebuie sa va adresati instantei de judecata solicitand incredintarea minorului catre dvs. spre crestere si educare, stabilirea programului de vizitare si a pensiei alimentare in favoarea minorului.
La incredintarea copilului minor, instanta de judecata are in vedere exclusiv interesul acestuia, respectiv care dintre parinti ii poate oferi cele mai bune conditii de crestere si educare.
Pentru a decide cu privire la incredintarea copiilor minori, instanta de judecata este obligata sa asculte Autoritatea Tutelara de la domiciliul minorului, care va efectua o ancheta sociala in acest sens.
Parintele caruia i s-a incredintat copilul va exercita drepturile si indatoririle parintesti cu privire la persoana acestuia.
Parintele caruia NU i s-a incredintat minorul spre crestere si educare, pastreaza dreptul de avea legaturi personale cu copilul, in baza unui program de vizitare stabilit de comun accord de catre parinti sau de catre instanta de judecata, in cazul in care acestia nu se inteleg. Totodata, acestuia ii revine obligatia platii pensiei alimentare in cuantumul stabilit de instanta.


Av.N.Ristea
Răspuns la discuția interesant si urgent
Sunt de acord cu raspunsurile dnei mimi manea.
Vanzarea este singura solutie fiindca altfel, fiul dvs din prima casatorie nu poate fi inlaturat de la mostenire.
Donatia poate fi revocata daca se constata ca a adus atingere dreptului sau la mostenire, respectiv rezervei succesorale.
Chitanta reprezinta o promisiune de vanzare-cumparare. Este un inscris sub semnatura privata in baza caruia puteti solicita instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.