avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate Stefanescu Georgeta

Activitate Stefanescu Georgeta

Buna ziua!
Apelez din nou la ajutorul dvs.si va informez ca am fost in somaj,iar apoi m-am angajat si am indeplinit conditiile pentru acordarea procentului de 30% din valoarea somajului.Acum s-ar putea sa-mi schimb acest loc de munca.In acest caz o sa pierd acesti 30%?Ce trebuie sa fac?Oricum trebiua sa duc in fiecare luna un formular completat de angajator la cei de la somaj pt acordarea acestor bani.
Va multumesc!
Dupa desfiintarea postului la firma la care am lucrat am intrat in somaj.Acum am gasit un post la o firma la care nu am mai lucrat niciodata.Ei imi fac un contract pe o perioada de proba de 90 de zile (zic ca asa e procedura) si apoi imi fac pe perioada nedeterminata.In aceste conditii beneficiez de indemnizatia de 30% din somaj,sau mai pot beneficia de ea in momentul cand semnez contractul pe perioada nedeterminata,dupa cele 90 de zile?
Chiar nu mi se pare corect sa nu beneficiez de acesti bani din moment ce firma are aceasta politica cu perioada de proba,iar apoi imi incheie contract pe nedeterminata!
Va multumesc anticipat pentru lamuriri!
Ma numesc Georgeta si ma aflu in urmatoarea situatie:incepand cu 9 iulie mi-a incetat contractul de munca la firma la care am lucrat 7 ani prin desfiintarea postului.Am fost plecata 2 luni din tara ,iar acum am revenit si vreau sa-mi depun actele de somaj.In acest caz imi pot plati eu CAS-ul si asig de sanatate pt aceste 2 luni pe care le-am intrerupt?Daca da, va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez si caror institutii trebuie sa ma adresez.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Ma numesc Georgeta si de 7 ani lucrez la o societate comerciala.Zilele trecute am primit preavizul de 20 de zile lucratoare,iar apoi urmeaza sa-mi depun actele de somaj.Eu mai am destule zile de concediu de odihna ramase(10-15) si as vrea sa stiu cum se platesc,in finctie de ce?Ei au promis ca o sa mi le plateasca.Se platesc in functie de salariul de pe cartea de munca,de salariul net?Cam cat se da pentru o zi de concediu aproximativ?
Va multumesc!
Buna ziua!
Ma numesc Georgeta si lucrez de 7 ani la o societate comerciala.De curand am aflat ca punctul de lucru in care imi desfasor activitatea o sa se desfiinteze incepand cu 1 iunie.Ce se poate intampla in acest caz?Firma este obligata sa imi ofere alta locatie?Eu pot refuza aceasta locatie?In cazul in care refuz,poate sa imi acorde somaj,sau ma obliga sa demisionez?
Va rog mult ajutati-ma cu raspunsuri,mai am aproape 1 luna.
Va multumesc!
Buna ziua! Ma numesc Georgeta si am o intrebare in legatura cu situatia unei prietene.Acum este insarcinata in aprox 6 sapt.Pana anul trecut in iulie a fost angajata la o firma cu carte de munca,apoi a fost obligata sa-si dea demisia fara a beneficia de ajutor de somaj.In decembri 2009 s-a angajat la o alta firma,dar cu contract de munca pe perioada determinata (3 luni).Acum in martie a semnat un nou contract,dar tot pe perioada determinata.Poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Va multumesc!