avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata CAS-ului si a asig medicale in cazul pierderii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata CAS-ului si a asig medicale in cazul pierderii locului de munca

Ma numesc Georgeta si ma aflu in urmatoarea situatie:incepand cu 9 iulie mi-a incetat contractul de munca la firma la care am lucrat 7 ani prin desfiintarea postului.Am fost plecata 2 luni din tara ,iar acum am revenit si vreau sa-mi depun actele de somaj.In acest caz imi pot plati eu CAS-ul si asig de sanatate pt aceste 2 luni pe care le-am intrerupt?Daca da, va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez si caror institutii trebuie sa ma adresez.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:30, 9 Septembrie 2012
puteti. adresati-va casei de sanatate de domiciliu.
La Casa de Pensii nu puteti plati retroactiv ci numai de la data incheierii contractului de asigurare sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de asigurare in sistemul public de pensii si in cel de sanatate OANA GHEORGHE OANA GHEORGHE In cazul in care dorim sa contribuim retroactiv la fd de pensii cum se procedeaza? Prietenul meu nu a mai lucrat cu forme legale de 5 ani, automat nu a ... (vezi toată discuția)
Cass si contrib.concedii si indemnizatii pfa adina_beb adina_beb Buna ziua Am facut PFA, urmeaza sa fac contract cu casa de asigurari de sanatate pentru a plati cei 5.2% obligatorii. Eu vreau sa platesc si cei 0.85% ... (vezi toată discuția)
Asigurări pentru persoane fara venit Eu2017 Eu2017 Buna ziua! Nu lucrez din mai 2014 și as dori sa îmi plătesc asigurarea de sănătate și de pensie. Cum procedez și care ar fi suma lunară ținând cont ... (vezi toată discuția)