avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate Simion.Alex

Activitate Simion.Alex

cioan a scris:

Fapta prietenului dvs se numeste furt, chiar daca autoturismul furat era proprietatea lui, dar nu era in posesia lui la data savarsirii faptei.
Prietenul a depus cererea de despagubire la dosarul daunei. Daca da, solicitati penalitati pentru neplata despagubirii in termenul legal.
Pentru infractiunea de furt prietenul sa-si angajeze un avocat specializat in asemenea spete.

buna ziua, care este termenul legal.? ma aflu in aceasi situatie , masina este gata iar cei de la asigurari nu vor sa trimita banii catre service
Răspuns la discuția problema masina tinuta in service
luni ma duc in audienta la director cu o reclamatia la csa. Ce alibi as mai putea invoca? In afara faptului ca au dat acceptul de incepere a reparatiei , si apoi s-au hotarat sa faca expertiza. Deci ce le-as mai putea spune ca sa fie in avantajul meu si sa recuperez banii?
Vreau sa va zic ca in sfarsit am primit un raspuns care clarifica situatia..ei au dat acceptul de incepere a reparatiei acum 2 saptamni si ceva...deci practic ei nu au voie sa-mi mai faca niciun fel de expertiza pe masina conform ord 2/2010 (pe care l-am citit mai devreme). Bun, fac o plangere la CSA,dar totusi ce altceva mai este de facut?Mi-ar fi de foarte mare ajutor daca mi-ati raspunde
se pare ca m-am exprimat eu "prost", masina este deja facuta, iar in privinta expertizei aceasta este prima..ei si-au dat acordul de incepere a reparatiei fara a face vreo expertiza. Acum s-au trezit cand masina e deja gata
Din ce am inteles ei vor sa mai analizeze odata blocul motor ( pretext ca sa intarzie cu banii) ,si din ce am mai intrebat si eu persoanele care s-au mai confruntat cu asa ceva e posibil sa dureze si 3 luni daca nu , mai mult. IDEEA este , au voie sa faca o expertiza dupa ce in prealabil au dat acceptul de incepere a reparatiilor? Nu vreau sa tin masina in service atata timp doar pentru ca ei evita sa plateasca !
buna ziua, problema mea consta in felul urmator: am avut o dauna la motor (paguba se ridica undeva in jurul sumei a 300 milioane).Bun, duc masina in service , cei de la casco isi dau acordul sa inceapa REPARATIA, masina e gata , ma suna cei de la service ca FIRMA ASIGURATOARE vrea sa faca o expertiza a masinii. REPET , ei si-au dat acordul de incepere a reparatiei ! As dori sa stiu si eu daca e legal ceea ce fac ei si as mai dori sa aflu care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez. Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Problema dauna totala casco
buna ziua..multumesc pt raspuns..sunt din bucuresti, problema e ca ei mi-au zis ca e suma cam mare si ca vor sa ma bage in nu stiu ce comisie a lor...faza e ca in contract e stipulat foarte clar: se schimba tot in afara de consumabile. De ce ar dura asa de mult un proces cand e foarte clar ca ei sunt obligati sa-mi faca masina
tocmai am aflat ca masina este la limita..deci nu este dauna totala..situatia se complica sau se simplifica?
adica eu trebuie sa astept cel putin un an pana primesc un raspuns concludent? in timpul acesta pot sa-i cer daune morale ? mi se pare anormal sa stau atat...multumesc pt un eventual raspuns
Buna ziua, am si eu o problema. Masina mea se afla in service , avand nevoie de schimbat motor, turbina ,baie de ulei, bara fata) in urma unei lovituri cu o bucata mare de piatra. EU am CASCO la firma ardaf ..platit pe tot anul..Din ce am inteles masina va deveni dauna totala. Inspectorii de la ardaf tot incearca sa se scoata spunand ca motorul e rezistent nu avea cum sa cedeze , etc. Ideea este ca eu vreau ori masina reparata ori alta solutie in cat mai scurt timp..eu lucrez intr-o agentie imobiliara si am nevoie de ea urgent. Ce pot face ca sa urgentez lucrurile , iar daca ii atac pe cale juridica : cam cat dureaza procesul si daca exista vreo sansa ca eu sa nu castig...repet avand casco full platit. Multumesc