avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema dauna totala casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema dauna totala casco

Buna ziua, am si eu o problema. Masina mea se afla in service , avand nevoie de schimbat motor, turbina ,baie de ulei, bara fata) in urma unei lovituri cu o bucata mare de piatra. EU am CASCO la firma ardaf ..platit pe tot anul..Din ce am inteles masina va deveni dauna totala. Inspectorii de la ardaf tot incearca sa se scoata spunand ca motorul e rezistent nu avea cum sa cedeze , etc. Ideea este ca eu vreau ori masina reparata ori alta solutie in cat mai scurt timp..eu lucrez intr-o agentie imobiliara si am nevoie de ea urgent. Ce pot face ca sa urgentez lucrurile , iar daca ii atac pe cale juridica : cam cat dureaza procesul si daca exista vreo sansa ca eu sa nu castig...repet avand casco full platit. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
Simion.Alex, utilizator
depuneti la asigurator un deviz de reparatie antecalcul si daca valoarea acestuia depaseste valoarea reala a masinii, e dauna totala. Veti primi suma asigurata si daca pastrati epava, se va scade valoarea acesteia, daca o predati la asigurator ( potrivit clauzelor contractuale pe care, evident, nu le am in fata), atunci va trebui sa incasati suma asigurata.
Un proces va rezolva problema pe termen lung, intrucat un astfel de dosar dureaza cel putin un an.
adica eu trebuie sa astept cel putin un an pana primesc un raspuns concludent? in timpul acesta pot sa-i cer daune morale ? mi se pare anormal sa stau atat...multumesc pt un eventual raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
Simion.Alex, utilizator
Pe baza devizului estimativ, daca se apreciaza dauna totala trebuie sa mergeti la asigurator pentru a negocia modul si suma despagubirii.daca veti astepta sa va cheme ei,atunci osa asteptati mult si bine. Varianta cu procesul va lungi si mai mult termenul de plata. reparatorul va poate inmana o nota tehnica in care sa prezinte documentat cum s-a deteriorat motorul, document pe care sa-l folositi pe timpul discutiilor cu asiguratorul. Daca nu va veti intelege cu asiguratorul, atunci angajati-va un avocat specializat in astfel de probleme si lasati justitia sa-si spuna cuvantul. ati fost accidentat. Pretentiile dv. sunt de ordin material deocamdata.
tocmai am aflat ca masina este la limita..deci nu este dauna totala..situatia se complica sau se simplifica?
In situatia in care nu este dauna totala, este obligatoriu ca asiguratorul sa suporte intreaga contravaloare a reparatiilor. Problema cea mare e ca acest lucru o sa dureze. Pentru a urgenta lucrurile luati legatura si cu cei de la service. Daune morale nu se acorda! Nu stiu din ce oras sunteti dvs., si nici ce clauze cuprinde polita casco, insa sunt service-uri care in baza colaborarii cu firma de asigurari va asigura si un autoturism pe timpul cat autoturismul dvs. este in reparatie!
Un eventual litigiu cu societatea de asigurari dureaza cel putin un an!

Alte discuții în legătură

Dauna totala Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius In data de 20.02.2010 cumnata mea a fost implicata intr-un eveniment rutier, autoturismul personal fiind dauna totala. Evenimentul rutier s-a produs din vina ... (vezi toată discuția)
Asigurarea casco si firma de leasing donigao donigao Buna ziua, As dori sa obtin ajutor in urmatoarea speta: Starea de fapt: Firma la care sunt asociat are drept de utilizare asupra unui autovehicul ... (vezi toată discuția)
Accident cu un polonez cu dauna totala prioan prioan acu o luna am avut un accident in iasi cu un autocar polonez care nu mi-a acordat prioritate intr-o intersectie. Am fost la politie, am aflat pana la urma ca ... (vezi toată discuția)