avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema cu asigurarea omniasig , masina retinuta...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema cu asigurarea omniasig , masina retinuta...

O sa va spun pe scurt povestea ca sa o intelegeti, am un prieten care a patit-o si as vrea sa-l ajut.
A avut loc un accident rutier fara vatamari corporale,nu a fost el cel vinovat, i s-a dat asigurarea ca sa-si faca masina.
I s-a intocmit dosarul de dauna si i s-a dat acceptul de comanda piese, l-au chemat de la service ca poate sa se duca sa i le moneteze, iar in ziua respectiva dupa ce i s-a montat, i-au zis ca numai poate sa-si ia masina, pt ca asigurarile nu vor inca sa-i dea bani( mentionez ca i s-a spus dupa ce i s-a montat piesele pe masina). A trecut 3 saptamani si nimeni nu-i spunea nimik, el avand nevoie de masina ca de aer ca face naveta si...s-a si enervat foarte tare X-(, s-a dus si a bagat a doua cheie in contact si a luat-o de acolo. A doua zi s-a trezit cu plangere penala la politie. Ce e de facut? Ca din o problema s-a ales cu 2 ......Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Simion.Alex , utilizator 13:00, 30 Aprilie 2010
Fapta prietenului dvs se numeste furt, chiar daca autoturismul furat era proprietatea lui, dar nu era in posesia lui la data savarsirii faptei.
Prietenul a depus cererea de despagubire la dosarul daunei. Daca da, solicitati penalitati pentru neplata despagubirii in termenul legal.
Pentru infractiunea de furt prietenul sa-si angajeze un avocat specializat in asemenea spete.
Problema este ca, asa cum a spus si colegul de mai sus, prietenul dvs. a savarsit infractiunea de furt! Ar putea sa incerce o rezolvare amiabila cu cei de la sevice... si cu ajutorul unui avocat sa incerce sa obtina, inca din faya de parchet, doar o amenda administrativa. Cu cei de la asigurari, in caz ca nu platesc contravaloarea reparatiilor, poate intenta o actiune in pretentii!
Masina dv. a fost predata in service pe baza de semnatura ,bon de comanda - reparatii si nu puteati sa o ridicati fara acceptul lor. Impotriva asiguratorului va puteti indrepta in instanta, autandu-va de un avocat specializat.
cioan a scris:

Fapta prietenului dvs se numeste furt, chiar daca autoturismul furat era proprietatea lui, dar nu era in posesia lui la data savarsirii faptei.
Prietenul a depus cererea de despagubire la dosarul daunei. Daca da, solicitati penalitati pentru neplata despagubirii in termenul legal.
Pentru infractiunea de furt prietenul sa-si angajeze un avocat specializat in asemenea spete.

buna ziua, care este termenul legal.? ma aflu in aceasi situatie , masina este gata iar cei de la asigurari nu vor sa trimita banii catre service
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
Simion.Alex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata dosar pe rca Opy Opy In luna noiembrie a anului trecut am fost implicat intr-un accident rutier in care am fost nevinovat.Am fost impreuna cu celalalt sofer la sediul din Constanta ... (vezi toată discuția)
Paguba accident auto si inlocuire cu aftermarket a pieselor anticoade anticoade Buna ziua. Cer si eu parea unui expert sau a unei persoane care a mai trecut prin ceea ce am trecut si eu. In urma cu un an in timp ce conduceam masina si am ... (vezi toată discuția)
Refuz de plata casco andreea_stel andreea_stel Buna ziua, am o problema cu o firma de asigurari. In urma cu ceva timp am avut un accident auto avand asig. casco m-am dus sa imi deschid un dosar pentru a ... (vezi toată discuția)