Buna ziua!
Am contractat la inceputul anului 2015 un abonament UPC cu toate serviciile incluse (TV, Internet, Telefonie). Ba mi-au oferit chiar si o consola PS3 gratis pentru 140 lei pe luna.
Toate frumoase doar ca dupa aproximativ o saptamana dupa ce au facut instalarea au inceput problemele. Cam o zi pe saptamana daca nu si mai des nu functioneaza NICIUN serviciuX-(. Am sunat de nenumarate ori si-mi spun ba ca e vina Enel ca le pica electricitatea si afecteaza nu stiu ce zona, ba ca nu stiu de problema, uneori chiar ma contrazic spunand ca e imposibil.
Vreau sa renunt la abonamentul lor pentru ca sincer nu vad alta iesire din aceasta situatie. Inainte am avut abonament Rds&Rcs si foarte rar spre deloc am avut probleme. Imi fac munca de acasa si internetul este vital.
In conditiile astea, avand in vedere ca standardul de calitate nu a fost atins, por cere inchiderea abonamentului FARA a plati taxe/lunile ramase de abonament? Sau cum ii pot obliga sa rezolve problema?
P.S Precizez ca nu am inceput demersurile pentru a inchide abonamentul. Vreau sa aflu daca sunt sustinut de lege ca apoi sa stiu cum pun problema.
Va multumesc!
Buna seara!
Astazi, mama mea a primit un telefon prin care era avertizata ca daca nu plateste factura+penalizari la abonamentul de telefon fix, va fi trimisa in judecata. Abonamentul a fost facut de bunicul meu care a trecut in nefiinta de cateva saptamani.
Abonamentul a fost intocmit in situatia in care bunicul meu nu stia sub nicio forma cum se foloseste telefonul fix (crezand ca daca nu consuma, nu plateste), avand de asemenea probleme mari cu alcoolul si probleme mintale (fiind internat o perioada de timp la psihiatrie). Factura restanta este de acum apx 10 luni, iar cu tot cu penalizari insumeaza apx. 1000 ron.
Este normal acest lucru? Este normal ca mama sa plateasca datoriile tatalui ei avand in vedere ca el nu era psihic capabil sa intocmeasca acte (dovedit medical)?
Astept parerile dvs.
Multumesc, o seara placuta!
Mi se pare depasit sa ti se impuna sa nu mergi pe scara blocului sau prin apartament dupa ora 22. Problema vecinei nu este de galagie ci este lipsa de ocupatie. Si cand n-ai ocupatie, iti gasesti. Am si eu vecin deasupra care tropaie prin casa, care bocane, da nu stau sa chem politia pentru atata fapt. Mi se pare absurd sa pretinzi liniste deplina la bloc pt ca mi se pare imposibil. E ca si cum ai interzice masinilor sa nu circule noaptea pt ca nu pot locatarii dormi.
Din cate stiam eu, exista o anumita limita de decibeli valabila peste care se considera tulburarea linistii publice. Vroiam sa stiu exact metoda prin care politistii acorda amenda. Pur si simplu vin si constata sau fac masuratori de decibeli?
... intreb, nu stiu cum e.
Multumesc pentru sfaturi!
Buna seara. Nu de mult timp m-am mutat in Bucuresti si iata ca ma lovesc de o problema cu care nu m-am mai confruntat. Cat timp am stat in orasul natal, nu am avut plangeri deoarece, cred eu, nu sunt un cetatean "problema".
Acum doua zile a venit o vecina care sta sub mine, pe la 1 noaptea si s-a plans ca aude vocea mea si ca nu poate sa adoarma, ca s-a saturat sa ma auda cum merg prin casa sau cum rad. Repet, nu sunt imposibil si nu sunt genul care sa incalce regulile impuse de societate, dar de aici pana a ti se reprosa ca vorbesti (precizez, fara a tipa) sau ca mergi in apartament este cale lunga. I-am spus respectuos ca e absurd sa-mi ceara sa nu vorbesc si am sfatuit-o sa se mute la casa daca nu poate suporta vocea altor persoane. M-a amenintat cu politia si administratorul blocului.
In seara asta a venit administratorul si m-a amenintat ca ma da afara din bloc daca mai vorbesc dupa 22. Mi-a cerut sa vada contractul de inchiriere a apartamentului si mi-a reprosat ca nu e stampilat de catre nu stiu ce autoritate.
Am venit sa cer ajutorul vostru pentru ca este simplu si rapid.
Este normal ca intr-o societate democrata sa-ti fie impus sa nu vorbesti, repet, intr-un mod civilizat, in casa ta?
Poate politia sa-mi dea o amenda pentru simplu fapt ca vorbesc dupa ora 22, repet, fara a tipa?
Poate administratorul sa ma dea afara din bloc pentru acest motiv? (avand in vedere ca locuinta este inchiriata pe baza unui contract incheiat intre mine si proprietar)
Ce stampila si ce aprobare trebuie sa contina contractul de inchiriere in afara de acordul in scris al proprietarului, semnat si datat?
Va multumesc anticipat pentru ajutor. O seara placuta!
Buna ziua! Am si eu o problema, defapt cred ca vecinul are o problema personala cu mine desi am fost intotdeauna respectuos si amabil cu toti vecinii si in general cu toata lumea. Stau cu chirie intr-un bloc, la parter. Obisnuiesc sa ascult muzica, dar respect intervalul orar 22-8 ( defapt se reduce la 14-20, interval orar in care sunt acasa). Vecina de deasupra niciodata nu s-a plans de zgomot, nici vecinii din lateral. Am un vecin care nu stiu exact unde sta, dar nu are pereti comuni cu mine. Am boxele de la calculator care au doar 70w si in niciun caz nu ascult la capacitatea maxima. Nu stiu cum, de fiecare data cand ascult muzica, ma trezesc in fata usii cu distinsul domn, care ma ameninta cu reclamatii la politie. Domnul este pensionar si probabil nu are somn. Noaptea il vad pe scara blocului, iar ziua la ora 15 imi spune ca nu poate dormi din cauza galagiei (care nici macar nu e prezenta); orele de somn trebuie respectate de toata lumea, nu este problema mea ca domnul are insomnii. In plus, am un vecin care atunci cand asculta muzica, vibreaza pana si barele de sustinere de la scara blocului, dar lui niciodata nu i s-a adresat. Sunt un om rezonabil si vreau ca legea sa fie respectata. Am voie, in limita bunului simt, sa ma delectez cu muzica preferata in timpul zilei (nu noaptea, nu am facut niciodata galagie sau alt mod de a deranja vecinii). Atata timp cat legea spune 22-8, nu vad unde ar fi problema "unde-i lege nu-i tocmeala". As dori sa stiu daca incalc intr-un fel legea prin alte reglementari sau articole.
Va multumesc!