avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperatorii cer daune pentru o ruda trecuta in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperatorii cer daune pentru o ruda trecuta in nefiinta.

Buna seara!
Astazi, mama mea a primit un telefon prin care era avertizata ca daca nu plateste factura+penalizari la abonamentul de telefon fix, va fi trimisa in judecata. Abonamentul a fost facut de bunicul meu care a trecut in nefiinta de cateva saptamani.
Abonamentul a fost intocmit in situatia in care bunicul meu nu stia sub nicio forma cum se foloseste telefonul fix (crezand ca daca nu consuma, nu plateste), avand de asemenea probleme mari cu alcoolul si probleme mintale (fiind internat o perioada de timp la psihiatrie). Factura restanta este de acum apx 10 luni, iar cu tot cu penalizari insumeaza apx. 1000 ron.
Este normal acest lucru? Este normal ca mama sa plateasca datoriile tatalui ei avand in vedere ca el nu era psihic capabil sa intocmeasca acte (dovedit medical)?
Astept parerile dvs.
Multumesc, o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 20:24, 20 Octombrie 2011
Este legal ca mostenitorii ,dupa acceptarea si dezbaterea masei succesorale,sa achite eventualele debite ale defunctului
- vom vorbi de ce anume este legal (ca normal nu este, aveti dreptate).

Potrivit art. 948, conditiile esentiale pentru validitatea unei convetii sunt:
1) Capacitatea de a contracta
2) Consimtamantul valabil al partii ce se obliga
3) Un obiect determinat
4) O cauza licita

Art. 949: “Poate contracta orice persoana ce nu este declarat incapabil de catre lege”.

Potrivit art. 950: “Necapabili de a contracta sunt minorii, interzisii, in genere toti acei carora legea le-a prohibit oarecare contracte”.

- daca nu veti achita, probabil va vor chema in instanta, iar acolo puteti dovedi ca el nu era in deplinatatea capacitatilor mentale! neaparat sa aveti un astfel de act, si s-ar putea sa aveti castig de cauza;

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare - pret derizoriu Lucienne86 Lucienne86 Mama mea a vandut la varsta de 88 ani terenul agrigol din posesia familiei la un pret derizoriu. Intrebarea mea este: Se poate solicita cumparatorului ... (vezi toată discuția)
Romtelecom-ul ne-a schimbat abonamentul pe baza unei convorbiri telefonice care nu s-a facut cu titularul contractului . craciunescu_1981 craciunescu_1981 Undeva in luna noiembrie 2008 suna telefonul fix, la telefon fiind un reprezentant de la Romtelecom care ne prezenta o noua oferta de abonament. Mama mea a ... (vezi toată discuția)
Inducere in eroare pentru incheierea contractului fgellu fgellu Voi rezuma problema mea in cateva cuvinte : -mama mea, femeie de 85 ani , bolnava, internata in acest moment in spital(pot dovedi cu acte), a fost INSELATA de ... (vezi toată discuția)