Multumesc pentru raspuns.
O intrebare as mai avea: cat timp a durat de la depunerea cererii si pana ati primit acceptul?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Ati obtinut de la MFP acordul de radiere a ipotecii si a interdictiei de instrainare chiar daca sunteti in perioada de interdictie de instrainare?
Multumesc.
Buna ziua,
In decembrie 2011 am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa. Datorita faptului ca m-am mutat definitiv din orasul in care am cumparat apartamentul doresc sa vand apartamentul si am cumparatori.
Avand in vedere faptul ca exista o interdictie de vanzare pentru 5 ani de la data achizitionarii apartamentului, credeti ca este posibil/legal sa inchei acum, inainte de finalizarea perioadei de interdictie de vanzare, cu potentialul cumparator un antecontract de vanzare-cumparare cu achitarea de catre acesta a unui avans urmand ca dupa incheierea interdictiei de vanzare si achitarea integrala a creditului sa perfectam contractul final de vanzare-cumparare?
Multumesc.
Dincolo de dobanda bancara, ma intereseaza in principal in a-mi recupera drepturile, motiv pentru care, fara a-mi dori sa devin suparator sau agasant reiterez ultima mea intrebare.
Exista aspecte penale de care ma pot lega in ceea ce priveste neplata drepturilor banesti ce mi se cuvin, aspecte existente in conditiile/evenimentele aratate mai sus?
Va multumesc pentru raspunsuri si indrumare.
Totusi, exista in toata "povestea" aceasta elemente care imbraca aspecte penale si care constituie infractiune?
Va intreb deoarece sunt constient ca litigiul de munca va dura extrem de mult timp chiar daca voi avea castig de cauza. Insa aceasta nu ma ajuta pe moment cu absolut nimic atat timp cat banca se indreapta acum impotriva mea pentru a-si recupera creantele, in acest moment nefiind posibila nici macar refinantarea descoperirii de cont, deoarece nu indeplinesc inca conditiile unei creditari.
Intrebarea vizavi de aspectele penale era in ideea in care as putea "forta" nota in discutiile cu administratorii societatii la care am lucrat (e urat ceea ce fac, se numeste santaj) dar acestia au folosit si imi folosesc in continuare banii cuveniti pentru munca prestata, pentru functionarea activitatatii societatii dumnealor.
Va multumesc pentru raspunsul Dumneavoastra.
As mai avea cateva nelamuriri pentru care v-as ruga sa ma indrumati :
1. Plata de daune interese poate fi ceruta in cadrul actiunii introduse pentru neplata salariilor respectiv a concediilor de odihna, fara a se plati taxe de timbru, sau face obiectul unei cereri separate la o alta instanta , alta decat Tribunalul muncii si pentru care se plateste taxa de timbru?
In fapt, pot solicita instantei Tribunalului Muncii si plata dobanzilor bancare la care sunt obligat de catre banca pentru descoperirea de cont efectuata de catre mine pe cardul de salarii, urmare a nevirarii salariilor, conform contractului existent intre banca si unitatea angajatoare?
2. Cum se stabileste cuantumul indemnizatiei aferente concediilor de odihna neefectuate pentru anii 2007 si 2008 si care trebuiau achitate la incetarea raporturilor de munca in octombrie 2009?
Se iau in calcul veniturile totale din anii 2007 si 2008 , pentru fiecare an in parte sau se calculeaza la salariul aferent datei la care au incetat raporturile de munca, respectiv octombrie 2009?
Se admite in actiunea ce se depune la Tribunalul Muncii, cererea platii unei dobanzi bancare de catre angajator aferente indemnizatiilor de concediu cuvenite in perioada 2007-2010, si neachitate pana la data introducerii actiunii sau a platii efective ale acestora?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.
Buna ziua,
Am demisionat in data de 30 octombrie 2009 cu acordul partilor pentru neplata salariilor restante facand aceasta precizare si in demisie.
Salariile restante sunt aferente lunilor iulie-octombrie 2009 plus drepturile banesti pentru concediile neefectuate din anul 2007 , 2008 si 2009, in numar de 35 zile lucratoare.
Desi in perioada iulie - octombrie 2009 si pana la data de astazi societatea la care am activat a avut bani pentru plata salariilor, totusi, au fost efectuate plati mai intai catre furnizori sau rate bancare pentru investitii.
Va rog sa imi spuneti, care este termenul legal in care trebuiesc achitate drepturile banesti in cazul lichidarii si ce prevede legislatia actuala in cazul neachitarii acestora in termenul legal prevazut.
De asemenea va rog sa imi spuneti daca neplata salariilor constituie infractiune tinand cont ca s-au achitat furnizorii, inclusiv prin ridicarea de la banca pe baza de stat de plata a salariilor, banii fiind totusi indreptati la fel, catre furnizori
(va rog sa imi indicati legile, actele normative, cu privire la cele aratate mai sus)
Va multumesc anticipat.