Exista in legislatie ceva referitor la limitarile unei exploatari de piatra si nisip in vederea asigurarii protectiei populatiei si a bunurilor? Exista la mine in localitate planuri de a dezvolta o balastiera pana la 150 m vecinatate cu casele de locuit si as vrea sa stiu caile de a opri acest proiect.
Exista in legislatie ceva referitor la limitarile unei exploatari de piatra si nisip in vederea asigurarii protectiei populatiei si a bunurilor? Exista la mine in localitate planuri de a dezvolta o balastiera pana la 150 m vecinatate cu casele de locuit si as vrea sa stiu caile de a opri acest proiect.
Am 2 copii in varsta de 1 an si 9 luni iar noi nu suntem casatoriti. Locuim impreuna iar de comun acord cu mama copiilor am decis sa ne despartim iar ea sa-mi cedeze custodia copiilor. Acum, practic cum trebuie sa procedam in acest caz ?
In urma unei relatii de concubinaj au rezultat doi copii (gemeni).Am aflat de curand ca partenera mea a calcat stramb cat eu eram plecat la munca (lucrez international). Acum relatia nu mai poate fi posibila intre noi. Drept urmare, intentionez sa cer custodia copiilor in instanta. Eu am o situatie materiala soilda, plus avantajul studiilor superioare (in ce priveste educatia copiilor). Acum ,ea nu are absolut nimic. Ce sanse am pentru a obtine custodia copiilor? Pentru asta as fi dispus sa accept si un job in tara fara probleme.
Anul trecut am achizitionat un Audi A4 de la un dealer autorizat. La cateva luni am observat pe partea inferioara a farurilor niste microfisuri in material care in timp au inceput sa se raspandeasca. Normal, am mers si am facut o plangere la dealer si dupa repetatesedinte foto si analize ,importatorul m-a instiintat ca nu este vorba de un defect de fabricatie ci o agresiune de tip chimic din spalatoriile auto. Acum, ce fel de substanta poate crea microfisuri in interiorul materialului, mi-e greu de imaginat ca doar nu sunt croitor de meserie...Oricum, ideea e ca se incearca sa culpabilizarea mea pentru a se eluda obligatiilor ce le revin de a schimba piesa defecta pentru un bun in garantie. Avand aceasta negatie de la dealer care sunt pasii de urmat pentru a obtine schimbarea farurilor? #-o Ce cai de atac am ,pentru ca nu renunt nici mortX-(.
Intentionez sa cumpar un teren dar din pacate drumul de servitute atribuit este destul de ingus (2 m), desi in sentinta care a stabilit asta se mentioneaza accesul cu orice tip de autovehicul. B-) Ma intreb daca in 2m o salvare sau o masina de pompieri poate intra. #-o Drumul de servitute fiind dealtfel si destul de lung 110 m.
Intrebare: pot deschide actiune in instanta pentru a mari latimea drumului de servitute?