Am 2 copii in varsta de 1 an si 9 luni iar noi nu suntem casatoriti. Locuim impreuna iar de comun acord cu mama copiilor am decis sa ne despartim iar ea sa-mi cedeze custodia copiilor. Acum, practic cum trebuie sa procedam in acest caz ?
Cele mai mici costuri ar fi daca ati formula la judecatorie o actiune pentru stabilirea domiciliului copiilor la dv., iar mama copiilor sa fie de acord cu aceasta actiune.
In prezent nu se mai acorda custodia asupra copiilor unui singur parinte. Regula este ca autoritatea parinteasca asupra copiilor sa fie exercitata in comun de ambii parinti, iar copilul sa aiba domiciliul stabilit la unul dintre parinti.
Parerea mea : sa va redacteze un avocat cererea si sa va reprezentati singuri in instanta, cu atat mai mult cu cat cei doi parinti se inteleg si nu sunt alte probleme.
Trebuie sa formulati o cerere de chemare in judecata prin care sa solicitati custodia minorilor. Aveti in vedere ca cererea trebuie temeinic motivata intrucat in prezent regula este custodia comuna.
oricum trebuie sa faceti actiune la judectoria de care apartineti ( locuiti).la primult termen va puteti prezenta cu o tranzactie redactata de avocat ( de preferat sa nu aveti probleme) pe care trebuie sa o consfinteasca instanta.
Custodia tatalui
As avea o intrebare.Am o prietena in varsta de 15ani si e in custodia mamei,si nu mai doreste sa stea cu mama ei ar vrea la tatal ei .(Parinti ei au divortat ... (vezi toată discuția)