in urma unei relatii , pana la un moment dat frumoase, am 2 copii.Nu sunt casatorit cu mama copiilor.Am decis ca este mai bine sa ne despartim si am cazut de acord asupra unei liste referitoare la doleantele unuia sau ale celuilalt pentru cresterea copiilor.Cum putem proceda fara a apela la avocati , pentru a stabili custodia copiilor la mama, plata pensiei alimentare , programul de vizitare,vacante,etc. Daca nu sunt posibile fara implicarea unui avocat , care sunt pasii de urmat ?
Daca exista intelegere, nu aveti nevoie neaparat de instanta , puteti apela doar daca si cand nu va mai exista intelegere in ce priveste programul de vizita, pensie, etc.
Daca doriti ca sa aveti o hotarare , o anumita siguranta, ar fi bine sa va ajute un avocat in redactarea cererii, depuneti apoi intelegerea in instanta, iar instanta se va pronunta asupra ei.
Ancheta psihosociala va avea loc oricum, domiciliul va fi la mama, iar autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun.
Numai pt motive temeinice autoritatea parinteasca va fi exercitata doar de un singur parinte (mama)