Bună ziua!
Vă rog să ne lămuriţi în următoarele probleme:
Soţul meu are P.F.A -este taximetrist.Incepând cu 1 ian.2011 va depune declaratia 220 la Finante, până acum a plătit impozit după norma de venit.
1.Sunt deductibile cheltuielile cu o asigurare de viaţă şi în ce condiţii dacă sunt?
2.După noua lege a pensiilor se plăteşte Cas de 31,3% din venitul minim 708 lei obligatoriu? Există o nouă hotărîre în acest sens? Multumesc,
Va rog să-mi răspundeţi la 2 intrebări:
1.Soţul meu este PFA -independent din 1998, de atunci plăteşte după norma de venit impozit .Acum 16% impozit,contribuţie la fondul de pensii 31.8% dupa legea 19/2000, sănătate 5,5%,concediu medical 0,85%.
A declarat la Casa de Pensii la inceputul lunii septembrie cf. OUG 58/21010 dupa decizia de impunere de la Finante cota de 10,5% in plus pe langa contribuţia de 31,8% cf.legii 19/2000.Acum după OUG 82/2010 se retrag toate?Ce se va intimpla? Am plătit tot fără a avea în vedere OUG 58/2010, dar ce am declarat pe cele 3 luni -iulie-august-septembrie 2010 trebuie platite indiferent dacă au fost anulate? Contribuţia la somaj 0,5% totuşi trebuie plătit?
A doua întrebare se referă la decizia de impunere pe 2010.E legal ca finanţele după jumătatea anului să mărească din senin baza de impozitare la jumătatea anului ? Cota de impozitare 16% nu s-a mărit , dar plafonul da foarte mult.Pe un trimestru trebuie să plătim cu 170 de lei mai mult !!??
Va rog sa raspundeti la intrebarea mea , la firma unde lucrez de 15ani ,inca din anul trecut au inceput sa mearga rau treburile, am acumulat datorii catre furnizori, avem credit restant la banci, avem salarii neplatite restante, procese pe rol inaitate de furnizori ,avem incidente de plata cu cec si cu bilet la ordin , in total datorii cam 400.000 lei.Activitate n-am avut inca in anul acesta, dar urmeaza sa incepem cat de curand (obiect de activitate a firmei este instalatii),dar nu stiu daca ne putem achita datoriile acumulate in anul acesta integral.
La ce se poate astepta administratorul? Creditul de la banca este un credit de fidejusiune, deja banca ne-a notificat prin Birou de Executor ca declanseaza procedura de executare silita,daca nu achitam debitele restante.Pentru cecurile si biletul de ordin raspunde si penal?
Ce se poate intimpla , firma intra in insolventa?Multumesc si astept raspuns din partea Dvs.
Va rog sa raspundeti la intrebarea mea.Din decembrie 2009 nu mi-am primit salariul si de atunci nici un banut.Societatea nu a incasat pe lucrarile terminate inca din anul trecut,nu a avut de unde incasa bani.De atunci au trecut 3 luni si situatia nu s-a schimbat.
Ce modalitate am eu,sa-mi recuperez salariul restant ,ce cale trebuie sa urmez sa pot incasa salariul restant?La Itm pot sa ma ajute?
In contabilitate statele de plata nu sunt inregistrate pentru ca nu au fost platite.Din luna aprilie intru in somaj.Ce pot sa fac? Multumesc