Bună seara! As dori sa știu dacă pot primi vreun ajutor pentru creșterea copiilor, pentru căldură sau orice alt ajutor în condițiile în care am 2800 lei în cartea de munca ( 2000 lei în mana), sunt singura și am doi copii, de 3 respectiv 11 ani. Cel de trei ani merge la grădiniță de stat, unde plătesc 15 lei pe zi. Stau cu chirie și îmi este foarte greu să-i întrețin. Am mai auzit ca guvernul decontează celor ce muncesc în București și au domiciliul la mai mult de 50km o anumita suma de bani pentru chirie. La primăria sectorului 1 am fost dar ei nu se ocupa de asa ceva și nici nu știu unde sa ma îndrume. Am întrebat pana și de chirii la stat dar nu se poate. Va mulțumesc anticipat.
La multi ani! In urma divortului de acum doi ani am primit custodia copilului, iar tatalui i s-a dat dreptul de a lua copilul in primul si al treilea weekend din luna, o saptamana in vacanta de vara si o saptamana in vacanta de iarna. Eu am respectat de fiecare data hotararea judecatoreasca. Acum i-am dat copilul in vacanta de iarna pe data de 26.12.2012 si trebuia sa mi-l aduca pe data de 1-2.01.20013. Tatal copilului nu m-i l-a adus inca si nici la telefoane nu raspunde. Cum se procedeaza in acest caz? Cat trebuie sa astept? La cine trebuie sa apelez pentru a-mi lua copilul inapoi ? Mentionez ca de cand am divortat el nu i-a platit nici pensia alimentara (100ron)motivand ca nu are venituri si ca nici nu doreste acest lucru. In aceasta situatie cand el nu respecta programul din hotararea judecatoreasca si nu-i plateste nici pensia alimentara , eu mai sunt obligata sa-i dau in continuare copilul in weekenduri ? Multumesc.
Doresc sa divortez , avem un baietel de 3 ani si 7 luni si suntem casatoriti de 3 ani si 6 luni. Deoarece noua luni am fost in somaj dupa cei doi ani de concediu postnatal (dar acum ma angajez) , locuiesc in casa cumparata prin credit ipotecar in timpul casatoriei , sotul imi spune ca nu am nici o sansa sa obtin eu copilul. As dori sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc sa pot primi custodia copilului si cum se face partajul pentru casa care practic este a bancii pana la achitarea ei.Trebuie sa inchiriez un apartam pentru mine si copil sau trebuie sa raman in casa ? Multumesc.