avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate mariuslm

Activitate mariuslm

CipM, si eu am crezut la fel. Acum nu mai stiu ce sa cred. Este foarte interpretabil. Avocatul care pleda pentru, zicea ca prin abtineri acea persoana decide sa nu participe la acel vot, dar voteaza si prin urmare este o majoritate de oameni care au votat intr-un fel sau altul.

Ne gandim ca pot fi 5 voturi pentru, 1 impotriva si 4 abtineri. Asta insemna ca propunerea nu trece pentru ca majoritatea este de 6? Adica minoritatea de 4 oameni pot decide soarta unei decizii si pot boicota votul! In lege nu scrie explicit ca acea majoritate se refera la voturile pentru sau la voturile contra sau la voturile abtinere.

Sa vedem ce mai zic si alti colegi.
A fost chiar propunerea presedintelui si votul pentru, a fost tot al presedintelui. Ceilalti au refuzat sa voteze impotriva pentru avantaja propunerea, dar au ales sa se abtina ca sa nu se puna rau cu cel caruia ii era vizata propunerea. Este irelevanta speta si nu vreau sa complic raspunsul.

Adunarea a fost statutara fiind reconvocata legal cu tabel convocator si scrisori asa cum prevede noua lege, iar numarul de proprietari prezenti nu mai conta.

Ambii avocati au venit cu argumente competente. Din pacate eu nu ma pricep si nu pot compara argumentele lor. Situatia pare una mai putin intalnita si poate penibila, dar presupun ca legal se poate stabili daca a trecut sau nu.

Multumesc!
Problema s-a rezolvat partial. Nu am mai fost la registrul comertului deoarece au promis ca merg ei si ca isi schimba sediu. Numarul de scrisori s-a imputinat dar tot mai vin de pe la diversi furnizori cu care probabil au contractul facut mai demult. Nu cred ca treba cu furnizorii tine de ONRC.

Dn pacate nu stiu ce sa va sfatuiesc.
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: 10 proprietari prezenti in adunarea generala.
Vot pe o propunere X. Se voteaza propunerea X. Avem 1 vot pentru propunere, 0 voturi impotriva si 9 aptineri. Ce se intampla cu propunerea respectiva? trece sau nu.

Am intrebat 2 avocati. Unul zice ca da altul ca nu.

Multumesc pentru ajutor!
Buna ziua,

Unul din vecini, doreste semnatura mea pentru ca in apartamentul in care locuieste vrea sa detina sediul social pentru firma.

In modelul tip (acordul vecinilor) de la Registrul Comertului nu se specifica nimic ca e vorba de sediu social sau punct de lucru. Asociatie de proprietari nu exista, blocul fiind unul nou. Deci are nevoie decat de acordul vecinilor.

Intrebare: In cazul in care semnez acel document tip, alaturi de ceilalti vecini cu perete comun, avem vreo certitudine ca vecinul in cauza nu o sa desfasoare activitate in apartament?

El ne asigura (verbal) cum ca este vorba de sediu social si ca nu o sa desfasoare activitate in acel sediu, dar nu scrie nicaieri acest lucru.

Multumesc!
Multumesc frumos pentru raspuns. Asa o sa fac.
Buna ziua,

Am cumparat un apartament intr-un bloc nou, direct de la constructor. Dupa cateva saptamani de la mutare am gasit cutia postala sparta si yala de la cutia postala schimbata. La cateva zile gasesc o citatie catre o firma, in cutia mea postala. In urma investigatiilor am descoperit ca una din firmele constructorului are sediul social la mine in apartament.

Ce pot face sa scap de aceasta problema. Discutiile cu respectivii nu ajuta la nimic. Nu ai cu cine sa te intelegi. Le-am dus respectiva citatie pe care am gasit-o in cutie si le-am cerut explicatii. Nu au binevoit sa imi dea nici o explicatie si nici macar scuze nu am auzit.

Este legal sa vinzi un apartament in care are sediul social o firma, fara ca macar sa aduci la cunostiinta cumparatorului acest lucru? Daca da, ce pot face pentru ca firma respectiva sa isi mute sediul din apartamentul meu?

Multumesc!

Răspuns la discuția contestare pv depasire viteza
Va multumesc tuturor pentru ajutor.

O sa fac contestatie.
Răspuns la discuția contestare pv depasire viteza
Deci sa inteleg ca la radarele Python nu e e problema cu autotestarea. Stiu ca nu erau omologate sa functioneze fara autotestare.
Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Am fost amendat pentru depasirea limitei de viteza in localitate cu 86 km/h. Nu am semnat procesul verbal, iar astazi l-am primit.

Echipajul de politie a facut instant-on cu un radar model vechi, Python. Au dat drumu la radar imediat ce m-au vazut. Nu stiu exact cat de mult conteaza ca eram singur pe drum, iar in poze nu apar alte masini inaintea mea. Stiu ca in instanta se cer ca probe planse foto cu cateva secunde inainte, conteaza ca inaintea mea nu apareau alte masini. Daca radarul era oprit ar trebui sa apara in plansele cerute de mine, nu?

Un lucru e cert: ori au dat drumu atunci ori au indreptat tunul radar sper mine de indata ce m-au vazut. Detectorul radar a pornit dintr-o data.

Ce ma sfatuiti sa fac. Sa fac contestatie sau nu? In caz ca e nevoie pot sa va trimit pe privat si copie dupa pv.

Multumesc.