avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament cumparat, sediu social firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament cumparat, sediu social firma

Buna ziua,

Am cumparat un apartament intr-un bloc nou, direct de la constructor. Dupa cateva saptamani de la mutare am gasit cutia postala sparta si yala de la cutia postala schimbata. La cateva zile gasesc o citatie catre o firma, in cutia mea postala. In urma investigatiilor am descoperit ca una din firmele constructorului are sediul social la mine in apartament.

Ce pot face sa scap de aceasta problema. Discutiile cu respectivii nu ajuta la nimic. Nu ai cu cine sa te intelegi. Le-am dus respectiva citatie pe care am gasit-o in cutie si le-am cerut explicatii. Nu au binevoit sa imi dea nici o explicatie si nici macar scuze nu am auzit.

Este legal sa vinzi un apartament in care are sediul social o firma, fara ca macar sa aduci la cunostiinta cumparatorului acest lucru? Daca da, ce pot face pentru ca firma respectiva sa isi mute sediul din apartamentul meu?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: mariuslm , utilizator 14:48, 18 Aprilie 2019
Faceti o Cerere de mentiuni la Registrul Comertului prin care, pe baza contractului de vanzare-cumparare apartament si a unei declaratii pe proprie raspundere ca nu ati dat in chirie, locatiune, etc. spatiul pentru sediul firmei respective, solicitati sa se constate si sa se mentioneze in RC ca sediul firmei nu mai exista la acea adresa.
Multumesc frumos pentru raspuns. Asa o sa fac.
Ati reusit sa rezolvati problema prin metoda respectiva? Mie cei de la ONRC m-au cominicat ca trebuie sa actionez in instanta fostul propietar... Situatia este similara - diferenta este ca vanzatorul avea un PFA cu sediul social la adresa apartamentului pe care l-am cumparat
Problema s-a rezolvat partial. Nu am mai fost la registrul comertului deoarece au promis ca merg ei si ca isi schimba sediu. Numarul de scrisori s-a imputinat dar tot mai vin de pe la diversi furnizori cu care probabil au contractul facut mai demult. Nu cred ca treba cu furnizorii tine de ONRC.

Dn pacate nu stiu ce sa va sfatuiesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum verific daca la adrresa mea are sediu social vreo firma georgianmusat georgianmusat Buna ziua de curand am cumparat un apartament si fostul proprietar avea o firma cum as putea verifica daca sediul social al firmei mai cumva este pe adresa ... (vezi toată discuția)
Sediu expirat si mai ales nelegitim Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, In 2010 am cumparat un apt. in care, am aflat mai tarziu, era inregistrat un srl. Intrucat nici pana astazi acest srl nu si-a modificat sediul ... (vezi toată discuția)
Casa cu contract de comodat MihaelaSebeni MihaelaSebeni Am cumparat un apartament acum 11/2 ani de la o persoana fizica. Aceasta cumparase apartamentul de la o liciatie a unei banci. Am vrut sa fac sediul social al ... (vezi toată discuția)