avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu expirat si mai ales nelegitim
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu expirat si mai ales nelegitim

Buna ziua,

In 2010 am cumparat un apt. in care, am aflat mai tarziu, era inregistrat un srl. Intrucat nici pana astazi acest srl nu si-a modificat sediul (pe care de fapt nu il mai detine in proprietate) si intrucat ma deranjeaza faptul ca sunt vizitat de tot felul de persoane care au diverse probleme cu respectiva firma si pentru ca m-am saturat de maculatura pe care o primesc in cutia postala, etc doresc sa rezolv aceasta situatie.

Am aflat astfel ca trebuie solicitata radierea sediului vechii societati din Registrul Comertului si ca aceasta procedura este foarte anevoioasa si de durata.

Ei bine nu inteleg de ce este o astfel de procedura, in situatia mea, anevoioasa si de durata. Nu este clar ca daca s-a schimbat proprietarul apartamentului in care este declarat sediul si mai ales in lipsa a orice alt fel de act dovedind contrariul ... deci, nu este clar ca firma X are sediu expirat, sau n-are sediu, sau cum o vrea onrc sa ii zica?

Daca inteleg ca nemiscsand nici un deget, nu se va face nimic in veci ... nu inteleg de ce eventualele cheltuieli care le-as face ca sa radiez inregistrarea defectuoasa a respectivului srl ... nu se trimit firmei respective. La tribunal si la onrc se cunoaste foarte bine cine sunt actionarii, administratorul, etc prin urmare, politia poate sa isi faca datoria sa ii gaseasca si sa ii taxeze corespunzator.

Vad ca sunt destule proceduri pe rol cu astfel de situatii. Iar daca respectiva lege 26/1990 este facuta cu picioarele ... cat naiba trebuie sa asteptam sa fie fixata. Nu de asta platim taxe?

Cred ca de nervi am pus mai mult intrebari retorice si nu prea vad ca mi se va raspunde, insa, daca cineva cunoaste o situatie similara care s-a rezolvat satisfacator, poate imi dati si mie niste indicatii ... va rog?
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
Lucican2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: KataG , utilizator 14:57, 29 Septembrie 2014
Procedura nu e tocmai la indemana dar nu e de nerezolvat. Primul lucru este sa verificati la ORC daca sunt incepute proceduri pentru radierea firmei avand in vedere sediul expirat. Daca nu sunt, intrati si discutati cu oficiul juridic sau directorul institutiei pentru a va indruma. In mod normal ORC deschide actiune de radiere a firmei. Daca totusi firma detine actele care sunt in termene de valabilitate va trebui sa deschideti o actiune in instanta pe obligatia de a face sau sa chemati la mediere firma respectiva. Datele actionarilor le aflati de la registru. Pt dvs. este frustrant si e normal sa fie asa avand in vedere ca ati cumparat un apartament "liber de sarcini" asa cum a declarat vanzatorul insa numai dvs. puteti face aceste demersuri sau cum era normal firma in cauza. Mai puteti merge la finante sa faceti o sesizare ca acolo nu functioneaza o firma si sa inceapa ei un control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de inchiriere poate inlocui declaratia de acord? alina240 alina240 Bunaziua, In calitate de proprietar al unui imobil mi-am dat acordul pentru ca o firma sa isi stabileasca sediul social la adresa mea. Acum as dori sa imi ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa scap de un sediu social corinana corinana Buna ziua, am urmatoarea problema: Am inchiriat timp de un an o garsoniera proprietate personala unei firme cu actionariat grecesc. Ei m-au rugat si eu am ... (vezi toată discuția)
Inchidere srl-d andreicts andreicts Buna ziua, Mi-au expirat cei 3 ani de SRL-D. Normal acum sint obligat sa trec la SRL, dar pe mine ma bate gandul sa inchid firma. Care ar fi procedurile: pot ... (vezi toată discuția)