avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere SRL-D

Buna ziua,
Mi-au expirat cei 3 ani de SRL-D. Normal acum sint obligat sa trec la SRL, dar pe mine ma bate gandul sa inchid firma. Care ar fi procedurile: pot sa fac acest lucru acum sau sint obligat sa trec prima data la srl si abia apoi sa incep demersurile de lichidare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 16:45, 22 Februarie 2018
Nu vad niciun impediment pentru care sa treceti la SRL.
Buna ziua.
Puteti radia societatea si in acest moment. Singura conditie este ca societatea sa nu aiba datorii la stat si la furnizori.
Radierea se face in doua etape.
In prima etapa se depune cererea tip onrc de dizolvare-lichidare si Hotararea AGA sau Decizia Asociatului Unic.
Dupa 14 zile, onrc va publica in MO, Hotararea/Decizia dvs. de a dizolva - lichida societatea.
Daca in termen de 30 zile de la publicarea in MO nicio persoana/autoritate nu contesta inchiderea firmei, urmeaza ce-a de-a doua etapa, respectiv radierea.
Intrucat v-a expirat statutul de debutant, veti plati taxele la onrc( 122 lei + 10,8 lei, reprezentand publicarea in MO, respectiv extrasul de MO.
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
Raluca Iliescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma fara activitate dan-sibiu dan-sibiu BUNA ZIUA am infiintat o firma srl-d in februarie 2015 ....in lipsa de activitate as dori sa o inchid...ce ar trebui sa fac [ acte..daca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Radiere societate ursuloaica ursuloaica buna ziua, spuneti-mi va rog care sunt pasii pt a radia o societate,in conditiile in care: -are 2 pct de lucru(trebuiesc inchise mai intai?) -are ... (vezi toată discuția)
Radiere srl ela_ranete ela_ranete am o societate cu 2 asociati , a fost suspndatat timp de 2 anu iar acum ii expira suspendarea cum as putea scapa de ea? Cineva mi-a spus ori prin radire ori ... (vezi toată discuția)