avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate blimfy

Activitate blimfy

Bruta a scris:

Pct. 184/ Anexa II/Ord 50
"Activitatea in sectoarele de demontari, decapari si degresari din intreprinderile de reparatii auto, tractoare si utilaje in vederea repararii"

am o mare rugaminte
cine poate sa imi trimita si mie documentul din care este acest citat?
mi-l trimite-ti va rog la adresa de e-mail: blimfy@gmail.com sau spuneti-mi va rog de unde sa fac rost de el sau din ce document (ordin sau lege) este acest citat si unde pot sa-l gasesc? mii de multumiri pt cel care ma poate ajuta!!!
trebuie sa eliberez adeverinte de grupa pt mecanici auto in baza acestui citat si tare as vrea sa am acel document cu care sa ma pot justifica in caz de vreun control de la pensii
Răspuns la discuția acordarea grupei a II a de munca
tudorvaleriu a scris:

2. Daca scrie insa in carnetul de munca asa ceva inseamnca ca a fost inregistrat dupa un document. Trebuie cautat acel document la angajator, altfel este un fals si se pedepseste cel care a facut inscrierea respectiva.

Dar ce se intampla cand grupa este scrisa in carnetul de munca, si in urma cu 5 ani s-au eliberat adeverinte de grupa facandu-se referire la procesul verbal si tabelul nominal care existau in arhiva, dar acum nu mai exista!? Mi se pare aiurea sa nu se ia in calcul faptul ca este foarte "posibil" sa fie adevarata si nu falsa inscrierea din carnetul de munca. De ce s-au mai chinuit sa faca carnete de munca la angajati daca inscrierile din carnetele de munca se considera falsuri. Cum sa pedepsesti pe cel care a facut inscrierile in carnetele de munca acum 5-10 sau 15 ani pe motiv ca azi se considera ca a facut un fals pentru ca nu se poate dovedi ce a scris conform unui document care nu mai exista dar a existat la momentul cand s-au facut inscrierile in carnetele de munca ale angajatilor. Legile astea sunt un fel de "baltag cu doua taisuri" !!! o nebunie curata ...
Răspuns la discuția adeverinte pentru "pensionari"
tudorvaleriu a scris:

1. Daca o semneaza numai directorul, el va sti cine a intocmit adeverinta si s-ar putea sa raspunda amandoi. Dar de ce puneti asa problema? Nu e mai bine ca parsoana in cauza sa fie atenta si sa completeze cu raspundere adeverinta? Ca doar este in joc vechimea si pensia unui om!
2.Arhiva nu se preda asa cum si unde vrea cineva. Cititi Legea arhivelor nationale (Legea nr.16/02.04.1996)

daca nu am personal angajat pentru postul de resurse umane, pot elibera adeverinte? cine ar mai putea semna la "intocmit"? contabila are voie sa intocmeasca adeverinte? sau responsabilul SSM care este angajat cu doua ore/zi are voie sa semneze? daca nici unul dintre cei 2 nu au voie atunci ce pot sa fac?
Răspuns la discuția adeverinte pentru "pensionari"
daca o semneaza doar directorul atunci cine raspunde de corectitudinea datelor scrise in adeverinta? cand vine vreun control il trage la raspundere doar pe director? nu si pe cel care intocmeste adeverinta?(cel care cauta in statele de plata)
ce trebuie firma sa faca pentru a predea undeva aceasta arhiva?
pot elibera adeverinte de sporuri sau de grupa doar cu semnatura directorului general fara semnatura celui care a intocmit adeverinta? daca nu am personal angajat pentru postul de resurse umane, pot elibera adeverinte? cine ar mai putea semna la "intocmit"? contabila are voie sa intocmeasca adeverinte? sau responsabilul SSM care este angajat cu doua ore/zi are voie sa semneze? daca nici unul dintre cei 2 nu au voie atunci ce pot sa fac? trebuie sa angajez "arhivar"? nu se poate sa predam arhiva cu statele de plata undeva anume? astep raspuns! va multumesc!