Buna ziua, dupa multi ani in care nu cred ca s-a intamplat ceva legat de acest subiect, aceasta speta care afecteza cateva promotii ale Facultatilor de Fizica si Matematica, revin cu intrebarea: Ce se poate face acum, cand se recalculeaza pensiile pe noua lege in care sunt luate in considerare si alte Diplome nu numai cea de Facultate ?
Are vreun sens demersul catre Ministerul Educatiei ? La Ministerul Muncii .. NU. a trimis o colega sesizare si a fost directionata catre CNPP care i-a raspuns "...conform legii ..etc = "spalat pe maini""
Multumesc anticipat pentru orice idee ! Chiar daca se valorifica de la 1 septembrie ar fi o reparatie morala ..
drept_pensie_anul_V a scris:
Teoretic si legal asa este . Ideea noastra este de a gasi o rezolvare a spetei aplicabile catorva mii de persoane. Dorim o egalitate de tratament (din punct de vedere al stabilirii drepturilor de pensie), intre noi si colegii nostri care dupa anul IV nu au urmat cursurile anului V de facultate
Stiti, este usor sa rezolvi o problema pe care o are cineva, dand raspunsul conform legii si sa te simti impacat. Eu consider ca trebuie mers mai departe si trebuie gasita solutia care rezolva problema respectiva. Am spus in postarea anterioara ca am primit raspuns si de Ministerul Educatiei si de la Avocatul Poporului, era in anul 2009. Dar raspuns sec, imi spuneau ceea ce stiam si eu din legea pensiilor. Sunt convinsa ca respectivele persoane au bifat doar ca au raspuns la solicitare. Dar nu s-au intrebat daca pot sau nu sa faca ceva in acest sens. si sunt convinsa ca numai Ministerul Educatiei poate gasi o solutie. Urmeaza o audienta la acest minister. Sa vad daca se implica , sper sa nu aplice metoda spalatului pe maini.
Noi am sustinut examenul de admitere la facultate in baza acelei Legi nr.11/1968, pe o structura de cinci ani a cursurilor universitare. Nu stiu care este actul normativ care a modificat de la cinci ani la patru ani durata normala a cursurilor universitare, cu diploma si cu un de specializare, finalizat si el cu sustinerea unei lucrari si o diploma de specializare (asa scrie).