avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Activitate ailito99

Activitate ailito99

Imi cer scuze ca am vazut abia acum mesajul D-vstr. Dece ma gandeam la ME ? pentru ca ME este "detinatorul legal" ar tuturor actelor normative in baza carora s-au facut modificari. Tot ME echivaleaza Diplome, studii etc ! Tot ME a fost acela care a adugat in noua lege valorificarea "masterat" doctorat ..etc.. Dece NU ar echivala si acest "Certificat de Specializare" ? Cred ca nici nu au stiut ca exista ! Au analizat "trecutul imediat" .. nu s-au intors in timp ! Cand exista atatea dovezi ca am fost studenti ! Am fost putini ..si am ramas si mai putini ! Unii si-au cautat dreptatea in Justitie ..altii au parasit tara si altii..aceasta lume. Ce parlamentar ar face asta pentru maxim 1000( ?) de oameni ! Niciunul !
Multumesc mult. Nici nu ma gandeam de o aplicare retroactiva ! Era strict o reparatie "morala'"..si apoi si 2 lei daca ar fi ..este un drept nu ? Cu ce suntem noi vinovati ca "s-au jucat" cu structura anului universitar cum au vrut ! Am vazut tot pe un forum ca s-a castigat in instanta acest drept .. un alt coleg a reusit (?) sa convinga Casa de Pensii sa considere si anul V (..desi imi vine greu sa cred ). Incerc sa obtin o audienta la Ministerul Invatamantului. Cu Ministerul Muncii nu avem ce vorbi .. dar Ministerul Invatamantului ar putea interveni, analizand legislatia si modul in care a fost aplicata. Certificatul nostru de Specializare poate sa fie "asimilat". Noi am ramas studenti, am primit burse am dat examene am fost studenti la zi ! In plus am sustinut si doua Lucrari : o lucrare de Diploma in anul 4 si o alta .. la fel de ampla.. in anul V. Numai cei ce au trecut prin asta stiu cat era de greu ..si pana una alta si costisitor: dactilografiere, grafica .. legat ..plus pregatirea prezentarii ..(vorbim de anii intre 1970-1980). Cat priveste inechitatile aduse de noua lege a pensiilor ..sunt de acord cu D-vstr. Sa discutam si despre "puncte de stabilitate" ?? Pai cum sa spui acum ca imi dai puncte de stabilitate cand "m-ai obligat sa ma pensionez la 60 de ani - strict la 59 ani si 11 luni fix mi-ai desfacut CM " spre deosebire de colegii mei de facultate, barbati ..pe care "i-ai lasat" sa lucreze pana la 65 ..deci acum vor avea clar 5 x81=405 lei in plus ..pe langa faptul ca au puncte mai multe acumulate in acei 5 ani lucrati in plus ! Am lucrat dupa pennionare cumuland pensia cu salariul..dar anii aceia nu se socotesc ! In fine .. vad ce succes am la Min Educatiei .. daca m'or primi :)

Buna ziua, dupa multi ani in care nu cred ca s-a intamplat ceva legat de acest subiect, aceasta speta care afecteza cateva promotii ale Facultatilor de Fizica si Matematica, revin cu intrebarea: Ce se poate face acum, cand se recalculeaza pensiile pe noua lege in care sunt luate in considerare si alte Diplome nu numai cea de Facultate ?
Are vreun sens demersul catre Ministerul Educatiei ? La Ministerul Muncii .. NU. a trimis o colega sesizare si a fost directionata catre CNPP care i-a raspuns "...conform legii ..etc = "spalat pe maini""
Multumesc anticipat pentru orice idee ! Chiar daca se valorifica de la 1 septembrie ar fi o reparatie morala ..

drept_pensie_anul_V a scris:

Teoretic si legal asa este . Ideea noastra este de a gasi o rezolvare a spetei aplicabile catorva mii de persoane. Dorim o egalitate de tratament (din punct de vedere al stabilirii drepturilor de pensie), intre noi si colegii nostri care dupa anul IV nu au urmat cursurile anului V de facultate
Stiti, este usor sa rezolvi o problema pe care o are cineva, dand raspunsul conform legii si sa te simti impacat. Eu consider ca trebuie mers mai departe si trebuie gasita solutia care rezolva problema respectiva. Am spus in postarea anterioara ca am primit raspuns si de Ministerul Educatiei si de la Avocatul Poporului, era in anul 2009. Dar raspuns sec, imi spuneau ceea ce stiam si eu din legea pensiilor. Sunt convinsa ca respectivele persoane au bifat doar ca au raspuns la solicitare. Dar nu s-au intrebat daca pot sau nu sa faca ceva in acest sens. si sunt convinsa ca numai Ministerul Educatiei poate gasi o solutie. Urmeaza o audienta la acest minister. Sa vad daca se implica , sper sa nu aplice metoda spalatului pe maini.
Noi am sustinut examenul de admitere la facultate in baza acelei Legi nr.11/1968, pe o structura de cinci ani a cursurilor universitare. Nu stiu care este actul normativ care a modificat de la cinci ani la patru ani durata normala a cursurilor universitare, cu diploma si cu un de specializare, finalizat si el cu sustinerea unei lucrari si o diploma de specializare (asa scrie).

Răspuns la discuția drepturi persoana handicap
multumesc mult
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti, ca nu reusesc sa ma descurc in hatzishul legal, care sunt drepturile unei persoane incadrate in Handicap grav ? pasii de urmat ?

1. Se depune dosarul la Directia de incadrare ...etc pentru obtinerea Certificatului de Handicap

2. Se obtine certificatul de Handicap.. dupa ce Comisia de specialitate evalueaza ..etc

Apoi ? Daca este vorba de un pensionar cu o pensie pentru limita de varsta de 1500 RON ? Ajutoare/pensie de handicap/insottor ? etc de care beneficiaza ? Cine le stabileste ? Mai sunt doasre de depus? ..si daca da .. unde ?

Cu multumiri
Buna ziua,
O persoana varstnica (77 ani) picior amputat este luata "in grija" la vecini.. fara un contract de intretinere si alte acte. Cautand acte pentru dosar de handicap, merg impreuna la locuinta varstnicului de unde ridica o geanta cu acte si o aduc la locuinta vecinului. Se uita prin acte ..si nu gasesc ceea ce cautau de fapt apoi introduc actele in geanta si lasa geanta sub patul varstnicului. A doua zi, varstnicul verifica actele..si le introduce din nou in geanta- (versiunea lui..pentru ca vecinul nu era acasa). Geanta ramane in casa ..iar a treia zi vecinul o duce inapoi in casa varstnicului. Ajuns acolo se gandeste sa mai verifice actele..dar actele disparusera(versiunea vecinului pentru ca de data asta varstnicul nu era de fata). De aici incepe scandalul si acuzele: vecinul il acuza pa varstnic(picior amputat, imposibil sa coboare din pat) ca le-a mancat :) ( un teanc de acte ..unul datand din vremea primului Razboi mondial !) sau ca le-a aruncat la WC..varstnicul ii acuza ca i-au sustras actele de proprietate pentru a le utiliza fraudulos. Cert este ca actele nu sunt.
Intrebari:
1. Este nevoie sa declare la politie disparitia actelor ? ( deocamdata nu a facut-o pentru ca inca locuieste la vecin. Din 1 Martie il vom interna intr-un Centru pentru persoane varstnice)
2. Persoana fiind in incapacitate de a se deplasa pentru a reface actele pierdute o sa imputerniceasca pe cineva sa faca demersurile. Care sunt pasii de urmat ? Am citit ca trebuie declarate actele pierdute in MOF ..dar trebuie sa cunosti Seria si Nr Actului pierdut ceea ce e imposibil in cazul lui ..
3. Primaria poate furniza imputernicitului copii ale actelor pe care sa le utilizeze apoi in declararea la MOF si obtinerea de la Camera Notarilor ?/ actele furate/pierdute ?
Va multumesc anticipat pentru indrumari
Buna ziua,
Am un unchi sa-i zicem X, var al mamei (decedate). Singurele rude sunt, in ordinea gradului de rudenie: un var primar, si nepoti de la veri primari.Varul primar nu este in aceeasi localitate cu X si nu se poate ocupa de el. Este insa de acord cu orice demers legal pe care noi il vom face. Legaturile noastre cu X au fost o vreme aproape regulate deoarece isi petrecea toate concediile in casa parintilor mei (X orfan de mama, crescut de bunicii(tatal lui X si bunicul meu fiind frati) si parintii mei pana la 20 de ani..dar fara sa fie infiat)
Apoi, dupa pensionarea lui X ..vizite mai rare ..dar legatura telefonica. Nu a acceptat niciodata nici sfaturi nici ajutor in gospodarie.. spunand ca e capabil sa se descurce si stie ce are de facut.
La inceput de an, grav bolnav ( fara sa ne spuna nimic la telefon !) a fost dus la spital de un vecin..si i s-a amputat piciorul. Singurele verisoare apropiate (ca distanta.. ceilalti fiind mai departe) au mers la spital..si i-au propus ca ne ocupam noi de el. Acolo era si "vecinul", care, desi avea telefoanele noastre(cel putin 3 dintre nepoti) nu ne-a apelat. A trebuit sa aflam de la politie ca X este in spital deoarece nu mai raspundea la telefon. Au stabilit ca revenim la el la spital..intre timp ma intorceam si eu din concediu.. dar "vecinul" l-a externat dupa 6 zile din spital si l-a luat la el acasa. L-am sunat pe vecin ..si ne-a zis ca il ingrijeste el.. ca il putem vizita oricand. Numai ca,mergand acolo, am fost tinuti la poarta ca "nu am anuntat"
Acasa la vecin, ( 2 camere, in care locuiesc tata,mama si o fetita de 10 ani)..+ X , varstnic si picior amputat) Dimineata este cu fetita de 10 ani, apoi este lasat singur pana dupa amiaza deoarece cei doi soti lucreaza.
Afectiunile lui, in afara de piciorul amputatt sunt multiple si "abandonarea" lui in pat ore in sir ar putea sa-i fie fatale.
Am sesizat protectia sociala.. care a efectuat ancheta si a gasit ca "este bine ingrijit, are camera lui, etc" ..fara sa constate ca un copil de 10 ani este lasat sa supravegheze un batran de 77 ani cu piciorul amputat ..batran care NU ii este ruda !!! Este vizibil ca X este ecrocat ..ca "vecinul" o sa-l santajeze pentru bani si terenul alaturat casei lui.. si respectiv casa
Am vorbit cu X la telefon propunandu-i un Centru pentru varstnici unde ar avea supraveghere permanenta . X nu realizeaza pericolul in care se afla, spune ca "a vorbit cu vecinul sa stea in gazda la el pana in luna mai" si ca .. nu poate sa-i spuna acum ca pleaca !! In toate discutiile noastre ..spune acelasi lucru.. "i-am promis vecinului.. vedem mai incolo"... Nu a semnat cu el niciun contract de ingrijire .. si niciun alt act ..din cele spuse de el. (nici vecinul nu a spus asta... cred ca daca avea vreun act ar fi declarat nu ?)
Credem insa ca vecinul pregateste terenul..pentru o mare excrocherie.
Stim ca fara acordul lui nu il putem lua de acolo .. in plus nici nu-l putem vizita ..iar intr-o buna zi nu va mai raspunde nici la telefon. Are glaucom, abia vede ..si ne e teama ca o sa semneze acte fara sa stie ce contin.
Medicul de familie isi da acordul pentru ca nu este inregistrat cu pb. psihice ...
Eu am cautat/vizitat/ depus cereri si chiar am gasit locuri la Centre pentru varstnici .. dar X "i-a promis vecinului"..si din asta nu-l scoti. Crede ca se va intoarce acasa...in opinia noastra nu realizeaza ca nu o sa fie capabil sa se mai descurce singur de acu incolo.
Nu stim cum sa procedam, legal, sa-l institionalizam..sa fie tratat si nu excrocat.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Reangajare pensionar
Va multumesc ..cam tarziu pentru raspuns. Pb. este ca arest lucru este stipulat in CCM, eu fiind reincadrata la o Regie Autonoma..respectiv vechimea se calculeaza de la data reincadrarii.
Multumesc mult pentru raspuns.Teoretic aveti dreptate dar in zona aceea nu s-a dat niciun titlu de proprietate. Oamenii de la Primarie s-au multumit cu certificatul de mostenitor al casei ca sa aprobe implicit ca si terenul agricol imi revine mie. Asa se face ca au trecut suprafata de teren din ceea ce au ei in registrul agricol...si au acceptat sa il dau in arenda. Numai ca unde sa inscriu eu acel contract la Fiscul de sector Bucuresti ? acolo o sa-mi ceara actul de proprietate pe care evident nu-l am
Buna ziua,
Am mostenit -teoretic- pentru ca titlurile de proprietate nu s-au dat nici pana acum, un teren agricol. Terenul nu se lucra pentru ca nimeni din familie nu locuieste acolo. Pentru a nu se degrada dar si pentru ca impozitul total (casa+teren+teren agricol) era destul de mare, am decis sa dau in arenda unui localnic terenul, pe o suma modica...sa-mi scot macar impozitul pe terenul agricol, impozit pe care il platesc desi terenul este pe numele parintilor mei decedati.
Intrebare: unde inregistrez contractul de arendare, (in afara de primaria localitatii unde se afla terenul) ? Ce obligatii fiscale am eu ...si cum pot inregistra un contract de arendare pe care n-am act de proprietate ? Sigur.. la primaria din localitate stie ca eu sunt mostenitorul numai ca daca ma duc aici la fisc in afara de contract n-am niciun act doveditor ca sunt proprietarul acelui teren.
Multumesc anticipat pentru raspuns