Buna ziua,
Am mostenit -teoretic- pentru ca titlurile de proprietate nu s-au dat nici pana acum, un teren agricol. Terenul nu se lucra pentru ca nimeni din familie nu locuieste acolo. Pentru a nu se degrada dar si pentru ca impozitul total (casa+teren+teren agricol) era destul de mare, am decis sa dau in arenda unui localnic terenul, pe o suma modica...sa-mi scot macar impozitul pe terenul agricol, impozit pe care il platesc desi terenul este pe numele parintilor mei decedati.
Intrebare: unde inregistrez contractul de arendare, (in afara de primaria localitatii unde se afla terenul) ? Ce obligatii fiscale am eu ...si cum pot inregistra un contract de arendare pe care n-am act de proprietate ? Sigur.. la primaria din localitate stie ca eu sunt mostenitorul numai ca daca ma duc aici la fisc in afara de contract n-am niciun act doveditor ca sunt proprietarul acelui teren.
Multumesc anticipat pentru raspuns
Multumesc mult pentru raspuns.Teoretic aveti dreptate dar in zona aceea nu s-a dat niciun titlu de proprietate. Oamenii de la Primarie s-au multumit cu certificatul de mostenitor al casei ca sa aprobe implicit ca si terenul agricol imi revine mie. Asa se face ca au trecut suprafata de teren din ceea ce au ei in registrul agricol...si au acceptat sa il dau in arenda. Numai ca unde sa inscriu eu acel contract la Fiscul de sector Bucuresti ? acolo o sa-mi ceara actul de proprietate pe care evident nu-l am
Punere in posesie
irinel29
Buna ziua!
Reprezint o societate agricola infiintata in baza legii 36/1991. Avem o contradictie cu primaria din localitate, noi administram majoritatea ... (vezi toată discuția)