avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte proprietate pierdute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte proprietate pierdute

Buna ziua,
O persoana varstnica (77 ani) picior amputat este luata "in grija" la vecini.. fara un contract de intretinere si alte acte. Cautand acte pentru dosar de handicap, merg impreuna la locuinta varstnicului de unde ridica o geanta cu acte si o aduc la locuinta vecinului. Se uita prin acte ..si nu gasesc ceea ce cautau de fapt apoi introduc actele in geanta si lasa geanta sub patul varstnicului. A doua zi, varstnicul verifica actele..si le introduce din nou in geanta- (versiunea lui..pentru ca vecinul nu era acasa). Geanta ramane in casa ..iar a treia zi vecinul o duce inapoi in casa varstnicului. Ajuns acolo se gandeste sa mai verifice actele..dar actele disparusera(versiunea vecinului pentru ca de data asta varstnicul nu era de fata). De aici incepe scandalul si acuzele: vecinul il acuza pa varstnic(picior amputat, imposibil sa coboare din pat) ca le-a mancat :) ( un teanc de acte ..unul datand din vremea primului Razboi mondial !) sau ca le-a aruncat la WC..varstnicul ii acuza ca i-au sustras actele de proprietate pentru a le utiliza fraudulos. Cert este ca actele nu sunt.
Intrebari:
1. Este nevoie sa declare la politie disparitia actelor ? ( deocamdata nu a facut-o pentru ca inca locuieste la vecin. Din 1 Martie il vom interna intr-un Centru pentru persoane varstnice)
2. Persoana fiind in incapacitate de a se deplasa pentru a reface actele pierdute o sa imputerniceasca pe cineva sa faca demersurile. Care sunt pasii de urmat ? Am citit ca trebuie declarate actele pierdute in MOF ..dar trebuie sa cunosti Seria si Nr Actului pierdut ceea ce e imposibil in cazul lui ..
3. Primaria poate furniza imputernicitului copii ale actelor pe care sa le utilizeze apoi in declararea la MOF si obtinerea de la Camera Notarilor ?/ actele furate/pierdute ?
Va multumesc anticipat pentru indrumari
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:19, 26 Februarie 2016
Daca este vorba despre documente de proprietate bun imobil se pot obtine copii de la autoritatea fiscala responsabila,eventual de la cadastru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garaj transformat in garsoniera narcis-andrei narcis-andrei Am un garaj, l-am transformat in garsoniera, deci noua destinatie nu ar deranja vecinii. Modificarea consta in facerea unei toalete(cu adaugarea a 2 pereti ... (vezi toată discuția)
De câte ori ai dreptul să te informezi la primarie despre o situație anume? Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian De câte ori ai dreptul să te informezi la Primarie dacă ceva nu ai ințeles sau nu ț-ia fost explicat suficient de bine? După ce am depus o petitie am ... (vezi toată discuția)