avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate mmax

Activitate mmax

Buna ziua!
apelez la dvs, deoarece facand parte dintr-o generatie mai noua(87), consider ca, atunci cand ne cunoastem drepturile,putem avea avantaje mari in diverse conflicte!
Mama mea incepand cu august 2010 a facut demersurile necesare pentru a-si pune o centrala la apartament!
Desigur ca, ca orice roman,trebuie sa avem o vecina,singura, in varsta,pensionara , pusa mereu pe rau! de cand exista blocul ala, ea mereu, s-a certat cu toti, a aruncat cu apa fiarta pe copii ca sa nu stam la scara etc! trecand peste aceste incidente, mama mea mereu a ignorat-o fiindu-i rusine de rusinea ei!
Inainte de trage tevile pentru gazometru(ce se pune pe scara), mama a fost la ea,sa ii ceara semnatura, daca este de acord sau nu cu locul unde va fi pus, respectiv, teava trece deasupra usii ei, si apoi la aprox 2 m de usa ei,este pus gazometrul! a spus ca nu da ea nici o semnatura, ca sa faca ce vrea! cert este ca cei de la gaze au pus gazometrul,in locul in care va zic,pt ca acolo s-a considerat ca este cel mai bine, (ca si autorizatie)!
acum, dupa 2 saptamani de cand are mama centrala (ca atat a durat tot), este sunata de dna de la Gaze, ca a primit reclamatie de la vecina mea, sa mute gazometrul, si dna binevoitoare, o pune pe mama pe drumuri de cateva zile (se invoieste de la munca, lucur dificil-munceste la stat) ca sa fie acasa,ca azi,maine poimaine,il vor muta!
+ ac vecina., in fiecare zi da cu pumnii in usa ei de cate ori trece mama prin fata ei,sa isi mute gazometrul de acolo, ca daca nu se ocupa ea,de ea!deci ii tulbura linistea!nu cumva peretele acela , este bun comun al scarii?
INTREBAREA MEA ESTE: crezand ca probl este doar intre vecina si asoc de gaze(mama neavand nici o probl- nu e a facut reclamatie) nu cumva cei de la gaze,ar trebuie sa isi formeze programul dupa cel al mamei mele,si sa nu o mai sune in fiecare zi sa se invoiasca ca sa fie acasa intre orele x si y,si ei de fapt nu vin deloc?!!mai ales ca nu mama a cerut asta?
2. dpdv legal cum ar putea sa o potoleasca pe aceasta vecina? mama zicea sa mearga la sectorist,dar cum vecina, e o prefacuta si plange oricand,nu stiu ce mare lucru ar face acesta!
3. ce drepturi are mama mea,in ceea ce priveste probl cu gazometrul si ca este mereu deranjata de cei de la gaze??nu ar trebui ca aceia cand isi iau obligatia de a face o lucrare sa aiba un anumit termen,iar asta sa fie scris pe niste declaratii semnate de ambele parti?
ps: gazometrul nu poate fi pus langa usa mamei mele,pe acel perete avand toate contoarele de curent de pe etaj!
va multumesc!o zi buna!
Răspuns la discuția persoana in plus la intretinere
va multumesc frumos pentru raspuns!
Primul pas IN LUPTA pentru dreptate
in ceea ce priveste turistii la cine ii pot reclama pe proprietari??si pentru ce,,evaziune fiscala?administratora poate fi trasa la raspundere,ea stiind de turisti?
Tocmai ce am avut o discutie contradictoriu cu vecina de la parter,in ceea ce priveste uscatorul,deoarece am rugat-o sa nu-mi mai ocupe niciodata franghiile,care mi se cuvin,pt ca de fiecare data cand doresc sa pun rufele,acestea sunt ocuapte cu hainele ei .
RASPUSNUL EI: a spus ca uscatorul este al ei,,pt ca dumneai a mutat-o pe dna administrator din uscator(asociatia era la noi in uscator)!datorita ei avem uscator,si ca IMI DA VOIE sa imi pun pe 2 franghii hainele!
A mai zis ca uscatorul este trecut in contractul casei!DESIGUR NU ESTE ADEVARAT NU?dar a mers la intimidare pt ca stie ca nu imi place sa ma cert!
buna ziua , sunt studenta in cta si locuiesc in apartamentul matusei mele(plecata din tara) de cativa ani de zile!
1.dintotdeauna am fost pusa la intretinere 1 persoana,,fie ca eram plecata la parinti mai mult de o luna,,etc,,nu am cerut sa fiu scoasa de la intretinere..sa nu exista discutii!
ieri am fost sa platesc intretinerea ,,iar dna administrator,mi-a spus ca nu are ce imi face,,m-a pus pe luna dec,,2 pers,,pt ca a primit reclamatii de la locatari cum ca locuiesc "de ani de zile cu prietenul meu " si ca platesc intretinerea pentru o persoana doar!
Mentionez,,ca prietenul meu sta in apartamentul parintilor,,plateste acolo toate darile la intretinere...iar la mine,,ramane peste noapte max 5 nopti la rand!am dovezi!(uneori stau eu mai mult la el)
Acum 1 an,,am fost plecata din tara 1 luna,,tot in per lui decembrie,,si iar am fost pusa la intretinere,,culmea 2 persoane,,nefiind nimeni in apartamentchiar mai mult de o luna,toate astea tot la cererea anumitor,locatari,,asa spune administratorul!i-am demonstrat cu biletul de avion ca nu a locuit nimeni in ap in per aceea,,si ca urmare m-a scos urmat 2 luni de la plata intretinerii(contributiilor)!!
Ieri,am cerut sa mi se spuna si mie,,cine face aceste reclamatii,dna admin mi-a spus ca nu imi poate comunica asa ceva!
In primul rand as vrea sa stiu cine are dreptate aici eu sau ei?stiu ca normal 1 pers trebuie sa stea cel putin 15 zile pt a fi pusa la intretinere,cnf hg 400!?!
pot cere sa facem o sedinta sa vad cate persoane din locatarii blocului spun asta!si de ce?
exista vreun organism reglementat care sa vina sa ma controleze la fiecare 14 zile??sa vada cu cine sunt in casa?
ieri nu am vrut sa ma cert..si am intrebat-o pe admin ce chelt implica faptul ca mi-a pus inca o pers la intretinere,,si a zis ca doar lumina 2,3 ron,,este ADEVARAT?doar atat??
ce sa mai zic de faptul ca eu niciodata nu am comentat nimic ca in fiecare vara 80% din proprietari isi aduc turisti la negru!!nu am cerut sa fie pusi la intretinere,nimic,,as fi fost singura contra a zeci de femei in varsta cu gura mare!plus nu ma intereseaza pe mine ce este in curtea vecinului!
Toutusi de la vara vrea sa reclam asta..la ce institutie ma pot adresa?
2. alta problema!locuiesc la parter,,dintotdeauna am avut probl cu mucegaiul...am renovat apartam in vara..peste cateva luni am observat iar mucegai!f mult,,mi s-a umflat parchetul,,mi s-a parut prea de tot, astfel pt prima oara am coborat la subsol cu prietenul meu ,,unde era stratul de apa de 3 cm.Concluzie toata apa se facea mucegai la mine in casa!probl este de la Instalatorul blocului,,care sta la etj1,si care are scurgerea de la wc de serviciu sparta si,,care nu recunoaste ca e de la el!si nici nu ma lasa sa intru in casa la el sa verific!stiu sigur ca este de la el,,pt ca eu am langa mine uscatorul iar acea teava trece prin el,iar cand vecinul trage apa la wc,,curge apa si in uscator!
Am facut poze,si la subsol si in uscator,am incercat sa vb frumos cu ei,,nu au recunoscut nimic!iar dna admin a spus ca nu se poate intelege cu ei!
Ma gandesc ca,daca tot vecinii mei,,au probleme cu mine,si au impresia ca ma pot calca in picioare cum vor,ca sunt mai mica si mai simtita,fata de ei,,as dori sa reclam si eu problema asta si sa se ia masuri!
UNDE pot face asta?un avocat nu imi permit!
va multumesc mult!
ps:nu sunt genul care sa ma cert :(,,m-au crescut prea bine parintii,,insa deja ma cam calca in picioare!si culmea, sunt o pers corecta si mult mai gospodara ca ei!sti ca risc mult,,ei sunt multi eu una,DAR cred ca tara asta a ajuns cum a ajuns pt ca ne este frica si nu stim sa ne cerem drepturil!
Buna seara!
ma numesc Mihai sunt insurat si am un baietel minor! Sotia mea,,acum 1 luna a plecat din tara,impreuna,,cu baiatul meu,,sub pretextul ca isi viziteaza sora , ,eu facandu-i procura pentru a iesi din tara cu copilul,pentru 28 de zile! Intre timp,,ea a inceput sa imi rasp f rar la telefon,,sa imi arate copilul o data la 4 zile pe net,,tot felul de eschivari,,si ce este mai rau,,mi-a spus ca ea nu crede ca se mai intoarce in tara etc! tin sa anunt ca suntem casatoriti de 5 ani,,impreuna de 10, in tot acest timp eu nu am agresato in nici un fell,doar mici certuri,,si faptul ca am neglijat-o datorita serviciului,,,pentru a le fi bine ,ei si copilui!
As dori sa stiu,,este posibil ca ea sa divorteze fara ca eu sa stiu?
sa faca in vreun fel "pierduta citatia" de la judecator,,pentru divort etc?
ce sanse am a imi fie mie incrediintat copilul? ea nu are nici casa,,nici o sit financ,,care sa ii permita,,sa creasca copilul!
Va multumesc!