avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... conflicte cu vecina
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

conflicte cu vecina

Buna ziua!
apelez la dvs, deoarece facand parte dintr-o generatie mai noua(87), consider ca, atunci cand ne cunoastem drepturile,putem avea avantaje mari in diverse conflicte!
Mama mea incepand cu august 2010 a facut demersurile necesare pentru a-si pune o centrala la apartament!
Desigur ca, ca orice roman,trebuie sa avem o vecina,singura, in varsta,pensionara , pusa mereu pe rau! de cand exista blocul ala, ea mereu, s-a certat cu toti, a aruncat cu apa fiarta pe copii ca sa nu stam la scara etc! trecand peste aceste incidente, mama mea mereu a ignorat-o fiindu-i rusine de rusinea ei!
Inainte de trage tevile pentru gazometru(ce se pune pe scara), mama a fost la ea,sa ii ceara semnatura, daca este de acord sau nu cu locul unde va fi pus, respectiv, teava trece deasupra usii ei, si apoi la aprox 2 m de usa ei,este pus gazometrul! a spus ca nu da ea nici o semnatura, ca sa faca ce vrea! cert este ca cei de la gaze au pus gazometrul,in locul in care va zic,pt ca acolo s-a considerat ca este cel mai bine, (ca si autorizatie)!
acum, dupa 2 saptamani de cand are mama centrala (ca atat a durat tot), este sunata de dna de la Gaze, ca a primit reclamatie de la vecina mea, sa mute gazometrul, si dna binevoitoare, o pune pe mama pe drumuri de cateva zile (se invoieste de la munca, lucur dificil-munceste la stat) ca sa fie acasa,ca azi,maine poimaine,il vor muta!
+ ac vecina., in fiecare zi da cu pumnii in usa ei de cate ori trece mama prin fata ei,sa isi mute gazometrul de acolo, ca daca nu se ocupa ea,de ea!deci ii tulbura linistea!nu cumva peretele acela , este bun comun al scarii?
INTREBAREA MEA ESTE: crezand ca probl este doar intre vecina si asoc de gaze(mama neavand nici o probl- nu e a facut reclamatie) nu cumva cei de la gaze,ar trebuie sa isi formeze programul dupa cel al mamei mele,si sa nu o mai sune in fiecare zi sa se invoiasca ca sa fie acasa intre orele x si y,si ei de fapt nu vin deloc?!!mai ales ca nu mama a cerut asta?
2. dpdv legal cum ar putea sa o potoleasca pe aceasta vecina? mama zicea sa mearga la sectorist,dar cum vecina, e o prefacuta si plange oricand,nu stiu ce mare lucru ar face acesta!
3. ce drepturi are mama mea,in ceea ce priveste probl cu gazometrul si ca este mereu deranjata de cei de la gaze??nu ar trebui ca aceia cand isi iau obligatia de a face o lucrare sa aiba un anumit termen,iar asta sa fie scris pe niste declaratii semnate de ambele parti?
ps: gazometrul nu poate fi pus langa usa mamei mele,pe acel perete avand toate contoarele de curent de pe etaj!
va multumesc!o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:28, 3 Februarie 2011
Sa traiasca noua generatie!
Desi sunt generatia '50 in toate relatiile mele cu "noua generatie" am incercat sa ma adaptez conditiilor traiului la bloc, astfel incat, cel putin pana acum am scos-o la capat, desigur cu unele mici sincope pe care le-am mai povestit pe aici...
Ca sa nu incarc prea mult rasunsul, va pot spune ca mama dvs. (familia dvs.) sa-si vada de treaba, sa ignore in totalitate generatia carcotasa pentru ca intreaga lucrare s-a facut pe spatiul comun (probabil cu acordul majoritatii proprietarilor si a as. prop.), conform unui proiect pe care nu mama dvs l-a intocmit, ci o firma autorizata - poate nu cei de la gaze, acum orice firma autorizata in gaze poate efectua asemenea lucrari, desigur conf. unui proiect, aprobat si de firma de gaze.
Ca un sfat suplimentar: luati legatura cu cond. as. prop. si in ultima instanta cu politia de proximitate, faceti reclamatie la ei si precis vecina se va linisti.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma gaze sorin46 sorin46 Firma de gaze a venit astazi sa instaleze coloana principala fara niciun proiect, sustinand ca proiectul se face dupa instalarea tevilor. Nu trebuia un acordul ... (vezi toată discuția)
Coloana gaz rosuione rosuione Buna seara, locuiesc la bloc si unul dintre vecini a suportat toate cheltuielile pentru aducerea instalatiei de gaz pana la scara si pe scara, pana la etajul ... (vezi toată discuția)
Centrala termica proprie popana popana Buna ziua! Daca cineva are aprobare de la asociatia de proprietari si de la vecini pentru a se debransa de la sistemul central de incalzire, dar nu are ... (vezi toată discuția)